Moreno Bonilla convoca les eleccions a Andalusia el 19 de juny

El president de la Junta ha convocat un consell de govern extraordinari per anunciar la dissolució del Parlament

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, en imatge d'arxiu
El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, en imatge d'arxiu / Shutterstock

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha anunciat que aquest dilluns ha signat el decret de dissolució del Parlament i de convocatòria de les eleccions, que se celebraran el 19 de juny. La cita es publicarà dimarts en el Butlletí Oficial de la Junta d'Andalusia.

Moreno ha convocat un consell de govern extraordinari aquest dilluns a la vesprada per a informar a l’executiu de coalició, format pel Partit Popular i Ciutadans, de la data electoral, que serà cinc mesos abans del final de la legislatura, segons han informat fonts del govern autonòmic.

Després de la reunió, el president de la Junta ha comparegut públicament per a informar de la seua decisió de celebrar les eleccions autonòmiques.

El decret de convocatòria no es limita a fixar el dia de la votació, sinó que també estableix la data d'inici de la campanya electoral, que es prolongarà durant quinze dies, i la data de la sessió constitutiva del Parlament, que tindrà lloc dins dels 25 dies següents al de la celebració de les eleccions.

D'aquesta manera, la cita amb les urnes del 19 de juny implica que la campanya electoral s'iniciaria a les 00:00 hores del divendres 3 de juny i la sessió constitutiva del Parlament andalús tindria com a data límit el 14 de juliol.

Avança les eleccions sense trencar amb Ciutadans

Moreno avança els comicis sense trencar el govern de coalició que manté amb Ciutadans des de l'inici de legislatura, a diferència del que ha ocorregut a Madrid i Castella i Lleó on els populars Isabel Díaz Ayuso i Alfonso Fernández Mañueco van destituir els consellers de la formació taronja en dissoldre els seus respectius parlaments per a celebrar eleccions anticipades.

De fet, el president de la Junta ha mostrat al llarg de tot el mandat gran sintonia política i personal amb el vicepresident, Juan Marín, qui va arribar a participar com a ponent en el ccongrés regional del PP.

També et pot interessar

stats