L’alcaldessa d’Oriola: “Les acusacions de Bascuñana són gravíssimes, si té proves hauria d’haver acudit a la Fiscalia”

Impulsar un nou PGOU o els programes per als joves seran algunes de les prioritats de Carolina Gracia amb els seus nous socis de govern

L'alcaldessa oriolana, Carolina Gracia, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' aquest dilluns / À Punt NTC

“Les acusacions que ha fet Bascuñana [anterior alcalde popular d’Oriola] són gravíssimes i, si foren certes o tinguera proves, hauria d’haver acudit a la Fiscalia. Si no ho va fer aleshores, que ho faça ara”. En aquests termes es pronunciava l’alcaldessa d’Oriola, la socialista Carolina Gracia, només 24 hores després d’haver accedit al càrrec a través d’una moció de censura subscrita per la seua formació, Ciutadans i Canviem Oriola.

En aquest sentit, en una entrevista en Les notícies del matí, Gracia es referia a les declaracions del seu predecessor Emilio Bascuñana, que atribuïa a “interessos ocults” l’acord per a tirar endavant la moció que l’ha desbancat de l’alcaldia. Per a Carolina Gracia, els populars “sempre fan el mateix”. “Sembla que quan el PP seu a negociar, arriba a un acord i desbanca el PSOE és legítim, però quan ho fa la resta és roín o hi ha interessos ocults”, argumentava en la ràdio d’À Punt.

Pel que fa al futur de part dels seus socis de govern, els cinc regidors de Ciutadans, per als quals la direcció del partit ha proposat la suspensió cautelar de militància, la nova alcaldessa ha assenyalat que, siga quina siga la resolució d’aquesta formació, no afectarà l’activitat institucional dels regidors d’Oriola que han donat suport a Gracia.

A més, l’alcaldessa ha negat amb rotunditat la possibilitat que alguns regidors que van accedir a l’acta sota les sigles de Ciutadans acaben presentant-se a les pròximes eleccions municipals en llistes socialistes. “No hi ha cap acord amb Ciutadans per a una futura integració en les llistes electorals, almenys amb el PSOE d’Oriola”, matisava.

L’urbanisme de la costa deixa la ciutat amb una limitada capacitat de creixement, perquè els plans o modificacions puntuals han minvat mat el creixement de la ciutat Carolina Gracia - Alcaldessa d'Oriola

Pel que fa als principals projectes que pretén impulsar el nou equip de govern, Carolina Gracia ha assenyalat que, a més del pressupost municipal, en el qual començaran a treballar aquesta mateixa setmana, impulsar el pla general d’ordenació urbana (PGOU) serà un altre dels objectius principals.

“Continuem sense un PGOU que dote de sòl les pedanies i la mateixa ciutat, cal buscar ubicació per a un nou polígon industrial, que no corra el mateix risc que el que tenim, que va quedar negat per l’aigua en la Dana, i en l'àmbit esportiu, continuem sense instal·lacions per a fer esport, molt gent se’n va fora d’Oriola”, exposava durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Pel que fa a la política urbanística, Carolina Gracia ha argumentat que l’urbanisme de la costa deixa la ciutat “amb una capacitat de creixement limitada, perquè els plans o modificacions puntuals han minvat el creixement de la ciutat”, indicava. A més, la nova alcaldessa oriolana s’ha compromés a col·laborar amb la Generalitat perquè el Pla d’Acció Territorial, el PAT, de la ciutat puga tirar endavant.

Preservar la costa

“Aquest document persegueix la conservació del sòl natural que queda a Oriola i a cobrir algunes necessitats que, atés el que va ocórrer amb la Dana, cal previndre”, argumentava l’alcaldessa.

Entre les altres mesures prioritàries que es compromet a impulsar, Carolina Gracia aposta per blindar l’àrea de benestar social i rellançar els projectes per a la joventut. 

També et pot interessar

stats