El PP diu que la solució dels bous al carrer no implica prohibir, sinó conscienciar

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, defén que es deu complir el reglament

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, en una imatge recent
La portaveu del PP en l'Ajuntament de València, en una imatge recent / PP de l'Ajuntament de València

La vicepresidenta del Consell i portaveu, Aitana Mas, ha tornat a posar en l'agenda política el debat sobre els actes taurins. La seua declaració, aquest dimarts, sobre que cal obrir un debat sobre la prohibició dels actes taurins ha provocat reaccions des dels diferents partits polítics. El primer a reaccionar fou el PSPV de Castelló, que es va desmarcar d'aquesta opinió. Aquest dimecres ha sigut la secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, qui ha defés que la solució a la polèmica entorn dels 'bous al carrer' no implica prohibir "sinó conscienciar a la població perquè complisca el reglament".

La polèmica ha ressorgit en un estiu especialment tràgic. Set persones han mort en actes taurins a la Comunitat Valenciana entre juliol i agost, la mateixa dada que el 2015, el pitjor any fins ara pel que fa a defuncions. L'agost i el setembre són els dos mesos de l'any en els quals s'organitzen més actes de bous al carrer. I n'hi ha hagut més especialment enguany, ja que després de la pandèmia s'han disparat fins a més de 13.000 els esdeveniments previstos en tot el territori valencià (un 50% més que el 2021).

"La Comunitat Valenciana té un sentir i un arrelament molt important sobre les festes tradicionals que ha de respectar-se. Tenim un reglament molt exigent respecte a la celebració de les festes taurines. El que cal fer és conscienciar a la població perquè complisca aquest reglament i que la celebració de les festes tradicionals puga desenvolupar-se en condicions de normalitat perquè els bous al carrer són part de les senyes d'identitat de la nostra Comunitat Valenciana", ha afegit Catalá.

El PP s'ha mostrat en desacord amb el plantejament de Mas "perquè la solució a aquesta mena de situacions problemàtiques no pot ser sempre prohibir". Catalá també ha defés que a Compromís li agrada fer-se de notar i ha reclamat que treballen més per a "adoptar mesures respectuoses i responsables".

També et pot interessar

stats