La portaveu del Consell aposta per obrir un debat sobre la prohibició dels bous al carrer

Aitana Mas considera que el tema s'hauria d'incloure en la negociació del tercer govern del Botànic

Mas, aquest dimarts
Mas, aquest dimarts / À Punt NTC

La vicepresidenta del Consell i portaveu, Aitana Mas, ha defés aquest dimarts que cal obrir un debat sobre la prohibició dels actes taurins. Mas ha recordat que és un debat que va quedar fora de l'acord del Botànic "i que, per tant, no hi ha un acord entre les diferents forces", però ha remarcat que hi ha una "problemàtica". I ha desitjat que el tema es pose sobre la taula o bé abans de l'estiu que ve o bé "esperen a la negociació del tercer Botànic".

Mas considera que en la societat hi ha una creixent consciència animalista i creu que demana la valentia "d'un debat que haurem de tindre en algun moment". En tot cas, ha remarcat que aquest tema no s'ha tractat aquest dimarts al si del ple del Consell, monogràfic sobre les iniciatives a prendre davant dels incendis patits aquest estiu.

Mentrestant, Mas ha dit que caldrà ser molt estricte en l'aplicació de la normativa actual, una de les més estrictes que hi ha a Espanya, a pesar de no ser prou. La vicepresidenta ha recordat que aquest dilluns es van reunir les parts per a marcar recomanacions davant d'un estiu especialment tràgic, amb set víctimes mortals. Però ha remarcat que és un debat que cal obrir.

També et pot interessar

stats