El PP fa costat a Catalá a les Corts contra les acusacions d'LGTBI-fòbia i exhibeix l'alcalde d'Elx com a víctima

El president lloa la defensa de la diversitat de l'alcaldessa de València i acusa l'oposició de fomentar el discurs d'odi

Compareixença del president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la sessió de control en les Corts este dijous

El grup parlamentari popular ha convertit la part inicial de la sessió de control al Consell en un acte de suport a l'alcaldessa de València, María José Catalá, després de la controvèrsia que van alçar les seues manifestacions de dimecres, quan va explicar que el consistori no penjaria "la bandera LGTBI" amb motiu del Dia de l'Orgull, perquè tampoc ho fa "el Dia de l'ELA ni el Dia de l'Alzheimer ni el Dia del Càncer". Hui els populars s'han posat de peus a les Corts per a aplaudir l'alcaldessa, acusada d'homòfoba per l'oposició i centre d'una allau de comentaris negatius en les xarxes socials, on l'acusen de comparar la diversitat sexual amb una malaltia.

Catalá ho va puntualitzar després les declaracions i va denunciar l'activació de la "màquina del fang" contra la seua persona, assegurant que s'enganyava qui haguera interpretat que comparava "ser LGTBI amb una malaltia". En este sentit, es va remetre a la il·luminació amb els colors de l'arc de santmartí que durant la nit van transformar la façana del consistori municipal.

El president Carlos Mazón exhibeix una de les pancartes al·lusives a l'homosexualitat de l'alcal d'Elx, Pablo Ruz, que s'han penjat a la localitat
El president Carlos Mazón exhibeix una de les pancartes al·lusives a l'homosexualitat de l'alcal d'Elx, Pablo Ruz, que s'han penjat a la localitat / À Punt NTC

El president del Consell, Carlos Mazón, ha donat un colp de mà a la seua companya de partit, que assegura que "defén la diversitat com ningú i és una mare que concilia de manera exemplar", entre dures acusacions contra l'oposició. Al PSPV i Compromís els ha retret "fomentar l'odi" en les xarxes, després de repassar diversos insults d'usuaris contra la mandatària. "Jo em solidaritze en nom de la igualtat i de la diversitat amb María José Catalá, vostés no, ja està bé" ha manifestat.

Mazón també ha acusat l'oposició d'un "doble discurs mesquí" per no haver condemnat a l'hemicicle la col·locació de desenes d'adhesius als carrers d'Elx (Baix Vinalopó) amb el lema "Pablo, Aurora sap això teu?". L'alcalde, Pablo Ruz (PP) els ha denunciat com un atac homòfob, que atribueix a "cercles de l'esquerra il·licitana". L'Aurora a què fan referència les pancartes és Aurora Rodil, la portaveu de Vox en el consistori, formació membre de la coalició del govern municipal. "Gràcies, Pablo Ruz, per viure la llibertat sexual. Amb exhibició o discreció, com tu vulgues, sense dictadures morals", ha manifestat Mazón en direcció a la tribuna de convidats, des d'on l'ha respost Ruz amb un somriure d'agraïment.

Als corredors, l'alcalde d'Elx ha criticat la "hipocresia permanent" i el "cinisme" de l'oposició per no haver repudiat la campanya en la seua contra. "Des de la superioritat moral de l'esquerra, són atacs si s'ataca a gent del seu entorn, però no si s'ataca a un alcalde del PP perquè és un feixista i en certa forma com que s'ho mereix", ha manifestat.

L'oposició demana la dimissió del director general de Diversitat

El PSPV i Compromís han acusat l'alcaldessa de València de mentir, recordant que sí que va mostrar banderes a l'ajuntament amb motiu del Dia de l'Alzheimer o el del càncer de mama. I han demanat la dimissió del director general de Diversitat, Stephane Soriano, per unes declaracions destapades a la premsa en què se'l sent dir que Lambda, un dels col·lectius més actius en la defensa dels drets LGTBI, no ha d'esperar més ajudes de la Generalitat. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Susanna Camarero, ha eixit en defensa del seu alt càrrec, que assegura que ha viscut una persecució. Ha criticat l'esquerra per "no tolerar" que es defenga la diversitat fora del seu espai polític. "Celebrarem l'orgull en pau, malgrat el boicot d'algunes entitats i d'alguns dels seus membres, quan han viscut amb privilegis, i això ho veurem", ha manifestat.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha acusat el Consell de posar el col·lectiu Lambda "en la diana", com tots aquells que "no pensen com vostés o gosen alçar la veu". "Menos lobos, senyor Mazón", ha respost Baldoví a les acusacions del president del Consell, recordant que la seua formació, el Partit Popular, ha recorregut contra la llei trans i ho va fer contra la del matrimoni igualitari.

Fernández (Lambda): "A Catalá l'ha traïda el subconscient"

En declaracions en el matinal de la ràdio d'À Punt anteriors a la sessió de control, el coordinador general de Lambda, Fran Fernández, ha demanat al PP que deixe de parlar de "banderes" quan l'emblema LGTBI és una "pancarta", l'exhibició de la qual en edificis públics ha sigut avalada en diversos dictàmens. Per a Fernández tota la controvèrsia prové del fet que a Catalá "li ha fallat el subconscient".

També et pot interessar

stats