El Ministeri d'Igualtat estudia accions penals contra Catalá per les declaracions sobre el col·lectiu LGTBI

Malgrat les explicacions de l'alcaldessa de València, la ministra Ana Redondo, creu que "hi ha alguna cosa més al darrere" i entén que "s'està anant contra els drets d'un col·lectiu"

La ministra d'Igualtat Ana Redondo al Congrés
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, al Congrés / Europa Press

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha assegurat en la ràdio Rac1 que l'equip legal del ministeri està estudiant si es poden emprendre "accions penals" contra l'alcaldessa de València, María José Catalá, per la decisió de no col·locar la bandera LGTBI al balcó del consistori per la celebració de l'Orgull.

Catalá va explicar este dimecres que l'Ajuntament de València "no posa banderes al balcó, però no pel Dia de l'Orgull; no en posa pel Dia de l'ELA, ni el Dia de l'Alzheimer, ni el Dia del Càncer", paraules que han generat una gran controvèrsia política i contra les quals s'han llançat acusacions d'homofòbia a les xarxes socials. Catalá ha negat en dos ocasions la interpretació negativa que se n'ha fet. Primer, negant cap intenció de comparar el col·lectiu LGTBI amb una malaltia. I, en segon lloc, este mateix dijous, culpant la premsa del sentit que s'ha acabat donant a les seues paraules pel fet d'haver emés una declaració retallada de les seues afirmacions.

Tanmateix, Ana Redondo ha insinuat que creu que "hi ha alguna cosa més" al darrere de les paraules de Catalá, que assegura que l'han sorpresa de manera "terrible i desagradable".

En la mateixa intervenció en Rac1 ha carregat contra les reticències del diputat de Vox a Extremadura Javier Bravo contra la implantació del número de telèfon 028 per a informar dels drets de les persones LGTBI, una decisió que creu que també pot ser delictiva. Bravo va qüestionar que el col·lectiu "tinga més drets", ridiculitzant esta línia de suport telefònic, fent la broma que per què no se n'hauria de posar una altra per a "l'Associació de Bigotuts que Fumen".

En tots dos casos, Redondo considera que "s'està anant contra un col·lectiu, intentant limitar els seus drets i capacitats de desenvolupar llibertat i en igualtat les vides i els projectes de vida", per la qual cosa es mostra convençuda, textualment, que perfectament s'enquadren en el tipus penal.

També et pot interessar

stats