Fran Fernández (Lambda): "No hem cancel·lat la festa de l'Orgull, se’ns ha obligat a no fer-la"

El coordinador general de l'entitat ha remarcat que "no és agradable mai acomiadar una persona" després de la denúncia d'un grup d'exmembres de la plantilla per "pràctiques abusives"

Fran Fernández, coordinador general de Lambda, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El coordinador general del col·lectiu Lambda, Fran Fernández, ha assegurat la vespra del Dia de l'Orgull LGTBIQA+ que "no hem cancel·lat la festa, se'ns ha obligat a no fer-la". Així, ha explicat en Les notícies del matí que la tradicional celebració posterior a la manifestació a València s'haguera fet si no s'hagueren produït ingerències de l'administració. Com a exemples, ha destacat que se'ls va dir “quin artista hauria de pujar a l’escenari”.

 “No té cap sentit fer una festa si el rerefons és un control i un blanqueig", ha emfasitzat Fernández, que també ha afirmat que "ni tan sols en l'etapa de Rita Barberà vam tindre una persecució com la que estem tenint ara". En esta línia, ha parlat d'"atacs constants als nostres drets" i ha recordat que es van anunciar uns informes relatius a la llei trans valenciana que porta en vigor des del 2017 per a garantir que no se'n faça un mal ús. "Açò és el que estem denunciant i per això ha passat tot el que ha passat amb l’Orgull i les administracions", ha defés.

Ni tan sols en l'etapa de Rita Barberà vam tindre una persecució com la que estem tenint ara

Fernández ha subratllat que la marginació social de les persones LGTBIQA+ és conseqüència de l'absència d'una igualtat "real i legal". Al servei Orienta que gestiona l'entitat "arriben constantment consultes" sobre situacions de discriminació.

Pel que fa a Orienta, el coordinador general ha alertat que "no apareix el pressupost del 2026" i ha advertit que "les retallades arribaran inclús a llevar-li a la ciutadania un servei com este o més perillós encara, privatitzar-lo".

Quant a la denúncia d'exmembres de la plantilla de Lambda per "pràctiques abusives" per part de la direcció de l'entitat, Fernández ha relacionat les persones acomiadades amb altres que l'haurien amenaçat de mort, un assumpte que està "en mans de la Fiscalia". Sobre este tema ha afegit que "no és agradable mai acomiadar una persona, no soc Amancio Ortega", però que "he de vetlar pels recursos de l'entitat, per un treball ben fet".

Finalment, el coordinador general ha raonat que no es va intentar imputar a cap subvenció una indemnització per un acomiadament improcedent, com va assegurar el director general de Diversitat, Stephane Soriano. "Si no, que presente els papers", ha etzibat abans d'explicar que el que es va proposar va ser que el Consell es fera càrrec de l'antiguitat del treballador relacionada amb el concert amb Lambda.

També et pot interessar

stats