Mazón remarca que la posició de la Generalitat sobre "Orgull de Comunitat" no és "l'opinió personal" de Barrera

El vicepresident i conseller de Cultura ha convocat els mitjans aquest dimarts per a informar que Vox "no se suma" a aquesta iniciativa en matèria LGTBIQ+ perquè implica "assumir el marc ideològic que l’esquerra vol imposar-nos"

El vicepresident del Consell, Vicente Barrera, màxim representant de Vox en el govern valencià / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de febrer 2024 - 11:35 Actualitzat: 06 de febrer 2024 - 15:07

El vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, s'ha desmarcat aquest dimarts de l'última iniciativa impulsada per la Generalitat en matèria LGTBIQ+, la marca "Orgull de Comunitat". El màxim representant de Vox en el govern valencià ha explicat que “no s’ha comptat amb nosaltres per a la presa d’aquesta iniciativa i no ens sumem a ella”.

Barrera, però, ha matisat que "açò no suposa una crisi" i ha destacat que en altres temes importants estan “absolutament alineats amb el Partit Popular, els nostres socis de govern”. El vicepresident ha remarcat que respecta l'autonomia de la resta de conselleries, però ha alertat que "no estem disposats a assumir el marc ideològic que l’esquerra vol imposar-nos".

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, posteriorment ha emmarcat les crítiques expressades pel vicepresident com una "opinió personal" que "no és la posició del govern de la Generalitat ni el que farà la Generalitat". El cap del Consell ha etzibat que "no tenim cap punt en comú en aquesta qüestió" amb Vox i ha posat l'accent en el fet que la Direcció General de Diversitat, competència de la conselleria d'Igualtat, treballa de valent "amb tota la realitat que mereix aquesta atenció".

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, la portaveu Ruth Merino, ha subratllat que "per descomptat" que "Orgull de Comunitat" segueix avant i ha defés que "podem sentir-nos orgullosos de la diversitat" que hi ha en el nostre territori. Així, la també consellera d'Hisenda ha assenyalat que "l'acció del govern continua sent única, compartim els passos que es fan".

Els dos partits de l'oposició han posat el focus en el president després del posicionament de Barrera. El PSPV ha assegurat que "el vicepresident de Mazón" està "en contra dels drets LGTBI" i Compromís ha criticat que "l'homofòbia forma part" de l'executiu que encapçala.

Preguntat per la victòria de Nebulossa al Benidorm Fest amb la cançó "Zorra", el conseller de Cultura ha emfasitzat que des del seu departament no s'entra a valorar "cap creació artística" i ha desitjat "tota la sort del món" al duet d'Ondara perquè guanyen aquesta edició d'Eurovisió.

"Orgull de Comunitat"

Mazón i la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, van presentar el passat dissabte en el marc del Benidorm Fest el nou lema, part d’una iniciativa que busca "visibilitzar i celebrar la diversitat i promoure una societat en la Comunitat Valenciana inclusiva i respectuosa".

Durant l’acte de presentació, la consellera va assenyalar "el compromís de tot el Consell en la defensa i el respecte de totes les persones, a combatre prejudicis basats en l'orientació sexual i a treballar per a crear un ambient inclusiu i segur on totes les persones se senten acceptades i respectades".

“Orgull de Comunitat” servirà com a valor unificador per a totes les campanyes que es duran a terme durant aquesta legislatura en matèria de diversitat amb l'objectiu de fomentar la inclusió i el reconeixement de les persones LGTBIQ+, segons va indicar la Generalitat en un comunicat.

Dins de les accions previstes en aquesta àrea per a enguany destaca la participació amb carrossa pròpia en les celebracions de l'Orgull de València, Madrid i Alacant i la presència en festivitats a Brussel·les, Colònia, Hamburg o Manchester. 

Augment pressupostari del 2,4%

La despesa pública prevista per a polítiques en matèria de diversitat d'aquest exercici s'incrementa un 2,4% en uns pressupostos "reals i transversals" basats en la col·laboració amb col·lectius i ens locals, segons va remarcar la vicepresidenta segona.

Camarero va citar els programes per a la igualtat LGTBIQ+, que "s'incrementen en un 50% fins a aconseguir els 330.000 euros", al mateix temps que va manifestar que "les campanyes que fomenten la diversitat i la coordinació d'accions en aquesta àrea han tingut un augment del 121%, fins als 635.000 euros".

També et pot interessar

stats