Els valencians Nebulossa seran els pròxims representants d’Espanya en Eurovisió

El duet d’Ondara format per Maria Bas i Mark Dasousa s’ha imposat en la final del Benidorm Fest amb el tema “Zorra”

Maria Bas de Nebulossa rep el Micròfon de Bronze de Blanca Paloma, la representat d'Eurovisió de 2023
Maria Bas de Nebulossa rep el Micròfon de Bronze de Blanca Paloma, la representat d'Eurovisió de 2023 / Europa Press

Nebulossa, el duet d’Ondara format per Maria Bas i Mark Dasousa, triomfa amb el tema "Zorra" i serà el pròxim representant d’Espanya en la 68a edició del Festival d’Eurovisió, que se celebra el pròxim maig a Malmö (Suècia). El grup valencià es converteix així en el vencedor del Benidorm Fest, després d’imposar-se a les altres set candidatures, que havien superat les dues semifinals celebrades aquesta mateixa setmana a la ciutat de la Marina Baixa.

“Estic vivint un somni. Crec que demà, quan em desperte, em preguntaré si açò ha passat de veritat”, ha dit Maria Bas en conéixer el resultat de les votacions. La cantant ha agraït a totes i tots el suport que han mostrat i ha animat el públic a continuar “zorreando”, ha dit en referència al títol de la seua cançó.

Nebulossa ha sigut la gran triomfadora de la nit, i ha obtingut un total de 156 punts, mentre que St. Pedro ha quedat en segona posició, amb 139 punts, i Angy Fernández, tercera, amb 128 punts. Per la seua banda, l'artista de Villena, Almácor, ha quedat cinqué en el rànquing, amb 99 punts.

Totes les quinieles situaven com a favorits a emportar-se el Micròfon de Bronze els guanyadors de les dues semifinals: Nebulossa i St. Pedro, si bé el canari partia amb avantatge. En la primera eliminaròria els d'Ondara (Marina Alta) van obtindre un total de 149 punts i es van classificar al costat d’Angy Fernández, Sofia Coll i Miss Caffeina. En la segona contesa el clar vencedor va ser St. Pedro, amb 169 punts, seguit per María Peláe, Jorge González i el villener Almácor.

"Zorra", la cançó més viral del Benidorm Fest

L'esperada final ha començat a les 22:00 hores d'aquest dissabte al Palau d'Esports L'Illa de Benidorm, que alberga des de fa tres edicions cadascuna de les fases del festival classificatori per a Eurovisió.

L'artista canari St. Pedro, segon a pujar als escenaris, després que María Peláe ha obert la gala, ha tornat a desplegar una elegant posada en escena, envoltat per les ombres de quatre ballarines que l'han acompanyat durant aquest romàntic bolero.

Nebulossa, per la seua banda, ha actuat en cinquena posició amb la viral cançó "Zorra", que ja té vora dos milions de reproduccions en Spotify i més d'1.700.000 vistes del videoclip en YouTube.

En últim lloc, Almácor ha tancat la ronda d'actuacions amb el huité i últim tema de la nit: "Brillos platino", un tema mogut amb ritmes urbans i bases electròniques. Durant l'actuació hi ha hagut alguns errors en els efectes que havien d'alimentar la posada en escena, segons ha denunciat un dels membres de l'equip del cantant de Villena que ha acusat l'organització, via xarxes socials, de "boicot" i ha reclamat la repetició de la cançó. Tot i que RTVE s'ha fet ressò d'aquesta circumstància i ha demanat disculpes, el villener no ha repetit l'espectacle.

El moment de la veritat: les puntuacions

Una vegada passades les actuacions, ha arribat l'hora de les deliberacions. Les puntuacions s'han repartit entre el jurat nacional i internacional (50% dels vots), l’audiència (el 25% de la puntuació) i el vot demoscòpic (el 25% restant).

La pugna entre els dos principals candidats ha començat equilibrada, ja que per primera vegada en un Benidorm Fest hi ha hagut un empat, amb Nebulossa i St. Pedro, que han obtingut 86 punts.

En el vot demoscòpic, que ha guanyat Jorge González, Nebulossa s'ha avançat per la mínima, i ha aconseguit 30 punts, per 28 que ha obtingut el canari.

Finalment, amb diverses possibilitats encara obertes, ha arribat el vot de l'audiència, que ha decidit finalment la victòria de Nebulossa. Els valencians han assolit la màxima puntuació, 40 punts, que els han portat directament a l'anhelat Micròfon de Bronze i a convertir-se en els pròxims representants d'Eurovisió.

Mazón: "Un pas més en la consolidació dels nostres grans talents"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, present en la gala, ha assegurat que el Benidorm Fest ha fet "un pas més en la consolidació dels nostres grans talents i en la promoció de Benidorm i la Comunitat Valenciana".

A la cita també ha acudit l'actual ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant, que ha manifestat que el festival està "absolutament consolidat" i que "Benidorm s'ha convertit en una capital de l'alegria i la felicitat".

També et pot interessar

stats