El PP confirma que convocarà Sánchez en la comissió Koldo del Senat

Fonts populars assenyalen que no exclouen un altre tipus d'iniciatives parlamentàries que creguen oportunes

Sánchez, este dimecres en el ple del Congrés
Sánchez, este dimecres en el ple del Congrés / Chema Moya (EFE)

El Partit Popular ha confirmat este dimecres que farà ús de la majoria absoluta al Senat per a citar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la comissió del cas Koldo, si bé encara no ha concretat data. A més, la formació ha assenyalat que no exclou un altre tipus d'iniciatives parlamentàries que creguen oportunes.

Sobre la data de la compareixença de Sánchez, que és obligatòria en tractar-se d'una comissió d'investigació, fonts populars comenten que no està decidida encara, però la fixaran “en el moment oportú”.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat este dimecres al matí en el ple del Congrés que portaria a Sánchez al Senat perquè done explicacions sobre els negocis de la seua dona, Begoña Gómez, sense aclarir si seria en una sessió plenària o en comissió.

El termini perquè els grups parlamentaris presenten el nou pla de treball de la comissió d'investigació del Senat finalitza este divendres i la mesa de la comissió es reunirà per a fixar-lo previsiblement el dilluns 27 de maig, quan hi ha previstes dos compareixences.

La comissió d'investigació se cenyeix als contractes públics durant la pandèmia en els quals va intermediar Koldo García Izaguirre, exassessor del Ministeri de Transports. Encara que pot incorporar altres possibles casos de corrupció, si es deriven de l'operació policial Delorme.

També et pot interessar

stats