El PP de la Comunitat Valenciana organitza protestes contra els indults

Els populars han recollit firmes a les tres províncies de manera paral·lela a la manifestació de Madrid a la plaça de Colón

Carlos Mazón a la recollida de firmes d'Alacant
Carlos Mazón a la recollida de firmes d'Alacant / À Punt

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha celebrat aquest diumenge, de manera simultània a Alacant i València, actes de protesta contra la probable concessió dels indults als presos del 'procés' que defensa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Els populars han organitzat taules de recollida de signatures a les dos províncies, perquè, segons assenyalen, la societat "puga expressar en llibertat la seua opinió sobre una cosa molt greu que afecta tots els espanyols". A l'acte d'Alacant ha estat present candidat del PP valencià, Carlos Mazón, que ha estat acompanyat pràcticament per la totalitat dels alts càrrecs populars a la província. Mazón, que també és president de la Diputació d'Alacant, ha acusat Sánchez de "no fer cas a la separació de poders del Tribunal Suprem per unanimitat", un fet que ha titllat de "greu per a la convivència i l'estat de dret". El PP ha convidat a altres forces polítiques a sumar-se a la convocatòria, però finalment Ciutadans i Vox no hi han participat.

Mazón, també ha confirmat que el partit prepara manifestacions en la línia de la convocatòria a Colón per a protestar contra els indults a la ciutat de València, Castelló de la Plana i Alacant, a falta d'ultimar detalls logístics. Amb les recollides de firmes, el PPCV pretén "valencianitzar" les mesures de protesta pel PP estatal per a denunciar "la cacicada de Sánchez de voler utilitzar el secessionisme com a salconduit per a perpetuar-se en La Moncloa", segons ha explicat en un comunicat.

PP, Vox i Ciutadans es manifesten a Madrid contra la decisió de Pedro Sánchez

Els presidents de PP, Vox i Ciutadans, Pablo Casado, Santiago Abascal i Inés Arrimadas, respectivament, han acudit aquest diumenge a la concentració de la plaça de Colón de Madrid en contra de la concessió d'indults als condemnats pel 'procés' convocada per la plataforma Unió 78. Unes 25.000 persones han estat presents a la protesta, segons fonts policials, entre les que també es trobaven alts càrrecs de les tres formacions, entre elles la síndica de Vox a les Corts Valencianes, Ana Vega Campos. A pesar d'això, els partits polítics no han repetit la foto conjunta que van protagonitzar en una manifestació similar el febrer de 2019, i per tal d'evitar trobar-se s'han situat a punts diferents de la plaça.

La plataforma "cívica i política" Unió 78 la integren persones com Rosa Díaz, María San Gil o Fernando Savater, que han organitzat aquesta mobilització per a "visibilitzar el rebuig de la ciutadania" davant l'atorgament del govern espanyol de la mesura de gràcia als presos "en contra dels criteris del Tribunal Suprem".

La coalició de govern estatal centra les crítiques en Casado

Segons la vicepresidenta Carmen Calvo, "les proclames de cartó pedra a Colón no signifiquen més que la impotència de fer política de la ultradreta espanyola". La ministra de Memòria Democràtica ha acusat l'oposició de no entendre la història d'Espanya "ni els esdeveniments recents" pels quals ha assegurat haurien de demanar disculpes.

Quant a Ione Belarra, ministra de Drets Socials, ha dirigit les seues crítiques principalment a Pablo Casado. La nova secretària general de Podem ha demanat al líder dels populars que rendisca comptes a la ciutadania per dirigir "una organització política que ha funcionat com una organització criminal" i ha qualificat d'estratègia per a "tapar les seues vergonyes" la presència del PP a la madrilenya plaça de Colón.

Per part seua, el secretari general del grup socialista al Congrés, Rafael Simancas, ha remarcat que els barons territorials del partit popular "han deixat sol" Pablo Casado en aquesta convocatòria, "sol amb la radical Ayuso." A més, el portaveu ha denunciat el que considera "complicitat amb l'extrema dreta". Simancas ha assegurat que la relació entre Vox i el PP està allunyant Gènova dels barons més moderats i de la dreta moderada d'Europa.

També et pot interessar

stats