Edmundo Bal: “La del 13 de juny no és una convocatòria de partits”

Segons el vicesecretari general i portaveu de Ciutadans, en la concentració convocada a Madrid contra els possibles indults als presos catalans, “el protagonisme el té la ciutadania” 

Edmundo Val durant la seua intervenció al programa A la Ventura
Edmundo Val durant la intervenció en el programa 'A la Ventura' / À Punt NTC

El 13 de juny s’ha convocat una concentració a la plaça de Colón de Madrid a través de la plataforma Unión 78, impulsada per l’exdirigent d'UPiD Rosa Díaz, en protesta davant del possible indult als presos independentistes catalans. Una data en què podria reviure la famosa foto de Colón, que va ajuntar els tres partits de la dreta espanyola: el PP, Ciutadans i Vox. 

El vicesecretari general i portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, entrevistat aquest divendres en el programa A la Ventura d’À Punt, ha declinat qualsevol tipus de protagonisme o de participació en qualsevol foto per part de la seua formació.

“En Ciutadans ens alegrem molt que la societat civil vulga participar, tindre veu i dir-li a Sánchez no als indults, però és una iniciativa que parteix de la societat civil, i en aquests casos els partits polítics han de fer un pas arrere i no assumir el protagonisme”, ha aassegurat Bal. “Secundem que la societat civil tinga veu i li diga a Pedro Sánchez que concedir l'indult a aquests polítics és un abús”, ha afegit.

Preparada la moció que presentaran en els ajuntaments

Edmundo Bal ha recalcat que la del 13 de juny “no és una convocatoria de partits”. Serà, això sí, una jornada “per a reivindicar aquesta falta de dignitat que consisteix a vendre una nació, un país, per pagar a ERC el seu suport a un govern”. I ha recordat que alguns dirigents socialistes aquests dies s’han pronunciat en contra, com Felipe González, Alfonso Guerra i el president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page.

Edmundo Bal ha dit que ja tenen preparada la moció que presentaran en diversos ajuntaments, como els d’Aragó, i ha mostrat el rebuig de Ciutadans a l’indult dels politics independentistes catalans, que, segons ha dit, “han sigut condemants per atemptar contra la unitat del nostre país, contra la Constitució Espanyola, recolzant-se sobre la fal·làcia que és que la sobirania correspon al poble català, quan la sobirania nacional correspon al conjunt del poble espanyol”.

Situació de Ciutadans

Preguntat per la situació del seu partit al País Valencià, el dirigent de Ciutadans ha afirmat: “He parlat amb la portaveu a les Corts, Ruth Merino, i també amb els diputats i he vist fe, creença i convicció en el nostre projecte”. Sobre aquells que han abandonat la formació ha dit: “Em sembla una estafa que no deixen l'acta”.

Edmundo Bal ha reiterat que el projecte de Ciutadans no ha canviat i és un projecte liberal en l'economia, amb un liberalisme del segle XXI que creu en la conquista dels drets socials.

També et pot interessar

stats