Ione Belarra, nova secretària general de Podem

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha sigut escollida nova líder podemita amb el 88,7% dels vots en les primàries del partit

Ione Belarra a la seua presentació com a candidata per a liderar Podem
Ione Belarra en la seua presentació com a candidata per a liderar Podem / À Punt

Ione Belarra és la nova secretària general de Podem, després de rebre el suport del 88,7% dels 53.000 vots emesos. L’actual ministra de Drets Socials, gran favorita, s'ha imposat al regidor de Podem a l’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial, Esteban Tettamanti, i al militant crític, Fernando Barredo. La participació en aquestes primàries ha sigut del 38,5% de les persones inscrites, una xifra per sota de la de Vistalegre III. En aquesta assemblea les bases també han decidit sobre els documents d’estratègia política.

Aquesta quarta assemblea ciutadana ha donat pas a una nova etapa després dels set anys de lideratge de Pablo Iglesias, que va decidir renunciar a la política activa després de les eleccions del 4 de maig a la Comunitat de Madrid. Iglesias ha anunciat que no assistirà a aquesta assemblea per tal de no interferir en el procés.

La candidatura d'Ione Belarra, Créixer, compta amb la titular d'Igualtat, Irene Montero, com a número dos, i agrupa nombrosos dirigents de la formació, incloent-hi onze coordinadors autonòmics.

Per a aquesta nova etapa, la nova secretària general aposta per un nou lideratge "coral" i la feminització de la direcció, a més de situar com a objectiu fer arrelar Podem en els diferents territoris. La seua candidatura també va destacar que es "deixarà la pell" perquè la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, puga convertir-se en la primera presidenta del país en les pròximes eleccions generals.

També et pot interessar

stats