El PP "valencianitzarà" la protesta nacional contra els indults amb actes en les tres províncies

Els populars han continuat a Castelló de la Plana amb la recollida de firmes i la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, acudirà a un acte aquesta vesprada a València

Recollida de firmes del PP a Castelló de la Plana
Recollida de firmes del PP a Castelló de la Plana / PP

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) celebrarà aquest diumenge, de manera simultània en les tres províncies, un acte de protesta per la probable concessió dels indults als presos del procés que defensa el president del govern, Pedro Sánchez.

Amb aquests actes, el PP valencia pretén "valencianitzar" les mesures de protesta pel PP nacional per a denunciar "la cacicada de Sánchez de voler utilitzar el secessionisme com a salconduit per a perpetuar-se en la Moncloa", ha explicat la formació en un comunicat.

Els populars valencians organitzaran taules de signatures a València, Alacant i Castelló perquè, segons assenyalen, la societat "puga expressar en llibertat la seua opinió sobre una cosa molt greu que afecta a tots els espanyols".

Un document del Partit Popular que demana la signatura dels ciutadans contra els indults
Un document del Partit Popular que demana la signatura dels ciutadans contra els indults / Europa Press

I abans que arribe diumenge, el Partit Popular i Ciutadans participen aquest divendres a la Comunitat Valenciana en diversos actes contra els indults per part del govern socialista de Pedro Sánchez als independentistes catalans condemnats per sedició i malversació de fons públics. Els populars han continuat aquest matí a Castelló de la Plana amb la recollida de firmes a la plaça de la Pescateria i la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, acudirà aquesta vesprada a un acte a la delegació del govern central a València.

L'acte del PP a Castelló de la Plana ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Congrés i vicesecretària de política social del PP, Ana Pastor, i la presidenta provincial de Castelló, Marta Barrachina. També han assistit la presidenta del PP de Castelló, Begoña Carrasco, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.

Ana Pastor, que va participar dijous a València en un acte amb militants, considera que no es dona "cap" de les condicions perquè es puga concedir un indult als polítics presos pel procés i, parafrasejant el president Pedro Sánchez, ha afirmat: "La magnanimitat cal tindre-la amb els espanyols, que veuen com ací es pot vulnerar l'estat de dret i no passa res".

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, convida a signar a tots els castellonencs "farts d'un govern com el de Pedro Sánchez, que pretén blanquejar els separatistes que van dur a terme el referèndum il·legal independentista l'1 d'octubre de 2017 i van posar en escac la sobirania nacional".

Arrimadas diu que Sánchez aniria a Colom si fora 2019, quan condemnava els indults

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que estarà aquesta vesprada a València, ha assegurat en una entrevista en RNE que si en lloc de 2021 fora 2019, "Sánchez aniria probablement a la manifestació de Colom perquè va ser el primer que deia que no calia indultar-los i que el compliment de la pena seria íntegre".

Llavors estava en campanya electoral, ha recordat Arrimadas, "i necessitava el vot dels espanyols, i ara el que necessita és el vot dels separatistes per a quedar-se en la Moncloa".

També et pot interessar

stats