El PP comença a tancar l'etapa de Pablo Casado

Un total de 28 populars valencians es donen cita en aquest conclave, que dona el tir d’eixida al congrés que rellevarà Casado de la presidència del partit

Pablo Casado abandonant l'hemicicle
Pablo Casado abandonant l'hemicicle / EFE

El PP celebra aquest dimarts la junta directiva nacional que donarà el tir d'eixida del congrés que rellevarà Pablo Casado de la presidència del partit. La cita arriba després de la convulsa setmana que han viscut els populars i que es va tancar amb una maratoniana reunió entre l'encara president Pablo Casado i els líders territorials. Després de més de cinc hores de converses, Casado es va comprometre a no presentar-se al congrés a canvi de mantindre's en la presidència fins a la celebració d'aquest conclave.

Així mateix va transmetre el seu suport explícit al president de Xunta de Galícia, Alberto Núnez Feijóo, qui ja es perfila com el successor, amb el vistiplau dels dirigents autonòmics del partit.

El comité executiu nacional farà oficials les dimissions de la setmana passada, com la del portaveu Teodoro García Egea, i proclamarà Cuca Gamarra coordinadora general del partit, i Esteban González Pons president del comité organitzador del congrés. Un fet que els populars valencians veuen com una oportunitat.

Fins a 28 membres valencians del Partit Popular assisteixen a la cita convocada on es dona llum verda al congrés nacional extraordinari, i que se celebrarà el 2 i el 3 d’abril a Sevilla.

Ara, totes les mirades estan fixades sobre l’actual president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, qui ja es perfila com el successor, amb el vistiplau dels dirigents autonòmics del partit. Si bé ell no s’ha pronunciat públicament al respecte, ix com a clar favorit de la majoria de barons populars. Una gran part dels càrrecs del partit s'han pronunciat, en públic o en privat, a favor de Feijóo. Ara, només falta, l'anunci oficial del president gallec.

Pablo Casado pronunciarà aquest dimarts les seues últimes paraules com a líder del PP davant dels seus. Amb el seu discurs de comiat, la junta directiva nacional posarà en marxa el nou full de ruta dels populars. 

Els 28 membres valencians presents a la junta

A més del president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, s’espera que l’acompanyen la síndica del partit a les Corts i secretària general, María José Catalá i els eurodiputats José Manuel García Margallo i Esteban González Pons. Aquest últim està proposat com a president provisional del comité organitzador fins que se celebre el congrés extraordinari, una designació que ha de fer la junta directiva. Mazón ha qualificat aquest gest com "una gran oportunitat per als valencians".

Així mateix, hi faran acte de presència els tres presidents provincials, Vicent Mompó, Marta Barrachina i Toni Pérez. Des dels municipis de més de 50.000 habitants on governen assisteixen els alcaldes Eduardo Dolón (Torrevella); Emilio Bascuñana (Oriola) i Luis Barcala (Alacant). També els acompanya Elio Cabanes, regidor del PP a la Font de la Figuera (Costera) i el president de les Noves Generacions, Juan Carlos Caballero.

Amb ells, assisteixen Belén Hoyo, Vicente Betoret, Óscar Gamazo i Luis Santamaría, diputats nacionals per València; César Sánchez, Agustín Almodóvar i Macarena Montesinos, diputats per Alacant; i Óscar Clavell, diputat per Castelló. Des del Senat, també s’espera la presència de Salomé Pradas, Vicente Martínez i Alberto Fabra, senadors per Castelló; Fernando de Rosa i Rubén Moreno, senadors per València, i Pablo Ruz i Adela Pedrosa, senadors per Alacant. 

Durant la jornada, el comité executiu nacional farà oficials les dimissions de la setmana passada, com la de Teodoro García Egea, i la proclamació de Cuca Gamarra com a coordinadora general del partit.

També et pot interessar

stats