Casado seguirà com a president del PP fins al congrés i accepta no presentar-s'hi

Esteban González Pons serà el president del comité organitzador del congrés, que se celebrarà el 2 i 3 d'abril

Pablo Casado aquest dimecres durant la sessió de control al Congrés
Pablo Casado aquest dimecres durant la sessió de control al Congrés / EFE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de febrer 2022 - 18:28 Actualitzat: 24 de febrer 2022 - 02:21

El president del PP Pablo Casado seguirà com a president del PP fins al congrés extraordinari del partit, que es convocarà formalment en la junta directiva nacional del pròxim dimarts 1 de març i que se celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 d' abril. Així ho ha comunicat el PP als mitjans després d'una reunió de més de quatre hores entre el mateix Pablo Casado i els líders territorials a la seu partit, a Madrid. Casado s'ha compromés a no presentar-s'hi a aquest congrés, que tindrà l'eurodiputat valencià Esteban González Pons com a president del comité organitzador. La portaveu del grup parlamentari popular en el Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, dirigirà el partit fins a aquesta cita.

El president dels populars ha aguantat les reiterades pressions dels líders autonòmics i les urgències que li han expressat perquè abandone el càrrec aquesta mateixa nit. Finalment no serà així i Casado tindrà ocasió d'acomiadar-se amb motiu del congrés. 

Durant la reunió, els presidents regionals de la formació han aclamat el gallec Alberto Núñez Feijóo, qui sembla que podria ser el successor. De fet, en aquesta reunió' el mateix Pablo Casado ha sol·licitat a Feijóo que es presente al congrés , segons han informat fonts de l'equip del líder del PP. La majoria dels qui han pres ja la paraula dins de la reunió han demanat Casado que deixe el càrrec i han aprofitat per a elogiar la figura del president de la Xunta de Galícia

En la reunió, que ha començat a les 20:50 h i ha finalizat passades les 01:30 hores han participat tots els presidents del PP, encara que presencialment no han acudit el català Alejandro Fernández, al qual han operat, ni els dirigents de Canàries i Balears. La reunió dels barons del PP ha començat després que Casado i Feijóo han mantingut una trobada bilateral. 

A la trobada no estava convocada la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, la guerra de la qual amb Génova va detonar la implosió del partit, perquè és Pío García Escudero el que està al capdavant de la formació a Madrid.

Mazón, satisfet: "El PP està molt fort i esperançat"

A l'eixida de la reunió, el president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, s'ha mostrat "molt satisfet" i ha dit que el partit ha estat a l'alçada de les circumstàncies. Ha afegit que el PP està "molt fort i molt esperançat amb el futur". També ha confirmat que ha sigut un dels que ha demanat Alberto Núñez Feijóo que faça un pas endavant i ha negat les informacions que apuntaven que molts dirigents han sol·licitat Casado que dimitisca aquesta mateixa nit.

Feijóo: "Casado és un senyor de la política"

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimecres que ixen amb un partit "normalitzat" fins al congrés ha elogiat a Pablo Casado, al qual veu com "un senyor de la política".

Així s'ha pronunciat Feijóo davant els periodistes després de la reunió, ha saludat els acords aconseguits per unanimitat i ha subratllat que el PP "continua garantint l'alternança política a Espanya". Dit això, no ha volgut fer cap valoració sobre la seua candidatura assegurant que el congrés "no està convocat", si bé ha agraït els suports que ha rebut dins per a fer el pas.

També et pot interessar

stats