El PP comença la ronda de contactes per a fer possible l'investidura de Mazón amb el PSPV

Puig no està en la delegació socialista, formada per Rebeca Torró, Arcadi España i María José Salvador

Reunió entre el PP i el PSPV per a negociar la investidura de Mazón, aquest dijous
Reunió entre el PP i el PSPV per a negociar la investidura de Mazón, aquest dijous / Twitter: @ppcv
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de juny 2023 - 06:54 Actualitzat: 08 de juny 2023 - 12:51

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha començat aquest dijous les negociacions per a afavorir la investidura de Carlos Mazón com a nou president de la Generalitat amb una reunió amb el PSPV a les Corts. El popular encapçala la primera ronda de contactes amb la resta de partits que han obtingut representació a les Corts i ha acudit a aquesta trobada, que ha començat a les deu del matí, acompanyat del director de campanya, Miguel Barrachina Ros, i del subsecretari d'Organització del PPCV, Juan Francisco Pérez Llorca.

Pel que fa a la delegació dels socialistes valencians, està formada pels consellers en funcions Rebeca Torró (Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat) i Arcadi España (Hisenda i Model Econòmic) i per la vicepresidenta de les Corts en funcions María José Salvador, tots tres diputats electes en aquesta nova legislatura. Qui no hi ha assistit és el cap del Consell en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig. 

Una absència anunciada i que, igualment, Mazón va lamentar en la compareixença posterior a la Junta Directiva del PP celebrada dimecres. “Agraïsc l’assistència de Joan Baldoví (Compromís) i Carlos Flores (Vox), però no puc dir el mateix de Puig”, va assegurar. 

El guanyador de les eleccions, que ha defensat en campanya la intenció de governar en minoria i buscar acords per a aprovar mesures concretes, vol testar en aquesta ronda de contactes les postures dels grups del futur hemicicle. El PP té 40 diputats (deu menys que la majoria absoluta), el PSPV 31, Compromís 15 i Vox 13. Tant els socialistes com la coalició valencianista ja han deixat clar que no tenen cap intenció de facilitar la investidura de Mazón, per la qual cosa ni votaran a favor ni s'abstindran. Vox, en canvi, ha afirmat que té la mà estesa per a aconseguir en breu "i de la manera més plena possible" la materialització del canvi decidit per la societat valenciana.

Les negociacions es reprendran el dilluns 12 de juny amb Compromís i el dimarts 13 amb Vox, seguint l'orde de major a menor representació parlamentària aconseguit en els comicis del 28M. Totes les reunions seran a les Corts a les 10:00 hores.

També et pot interessar

stats