Puig acusa els populars de fer mal a la política i Oltra lamenta la "transmissió generacional" de la corrupció

Els respresentants del PSPV, Compromís, Unides Podem i Ciutadans alerten de les pràctiques dubtoses que sobrevolen l'enfrontament obert entre Casado i Ayuso

El president del PP, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu
El president del PP, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una imatge d'arxiu / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de febrer 2022 - 09:55 Actualitzat: 18 de febrer 2022 - 13:47

El terratrémol que ha desencadenat la guerra oberta entre la direcció nacional del PP, encapçalada per Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha arribat a la Comunitat Valenciana. La resta de partits valencians assisteixen des de la barrera a l'esgarrany que ha partit en dos el Partit Popular i coincideixen —excepte Vox, que no s'ha pronunciat sobre l'assumpte— a remarcar la presumpta corrupció que sobrevola en el rerefons de l'enfrontament. 

El Botànic en bloc ha carregat contra el PP precisament per les sospites que hi ha entorn del contracte que va adjudicar a dit la Comunitat de Madrid a un empresari amic d'Ayuso per a comprar mascaretes per valor d'1,5 milions d'euros amb la participació del germà. Una pràctica, que, insisteixen el PSPV, Compromís i Unides Podem, evidencia que el PP continua envoltat de corrupció. 

Estan fent molt de mal a la política i la política és l'única manera de construir la societat Ximo Puig - President de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat “responsabilitat” als populars, que considera que “estan fent molt de mal a la política i la política és l'única manera de construir la societat”. En aquesta línia, ha fet un símil amb el colesterol: “La política és com el colesterol, pot haver-hi bona política i mala política”, advertia.

Per a Puig, la Comunitat Valenciana ja ha superat l’etapa de la corrupció: “Estem en una altra història, no sabem de corrupció”, apuntava. El cap del Consell ha recordat a la ciutadania la importància de no tornar arrere. “La Comunitat Valenciana no sap de corrupció, estem en una altra història”, assenyalava en al·lusió a la recuperació socioeconòmica de la pandèmia.

En un cau de conills, igual que fan els pares fan els fills Mónica Oltra - Vicepresidenta de la Generalitat

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha indicat que el ple del Consell no ha tractat aquest tema i ha dit que "no entrarà en el sainet" per a valorar-ho. No obstant això, sí que ha afirmat que li "recorda molt el mateix modus operandi del PP", com el cas Blasco, en què "robaven els diners a les xiquetes amb sida", i que és com una "transmissió generacional" de la corrupció.

"En un cau de conills, igual que fan els pares fan els fills", ha assegurat Oltra, per a insinuar que "es veu que ací t'afilies i ja t'ensenyen que es cobren comissions". "El més greu de tot això és que els diners públics són sagrats i només pensar que siga veritat que va haver-hi una comissió per aconseguir mascaretes per a preservar la vida de la gent, em causa una desolació i una tristesa infinita".

Oltra ha apuntat que aquestes pràctiques alimenten un marc que fa que la gent rebutge la política, quan la política és la línia de defensa de la gent, sobretot la més vulnerable, "i no es pot donar aquest espectacle".

Mazón té un paperot perquè li toca triar entre un corrupte i una corrupta Manolo Mata - Síndic socialista en les Corts

També des de les files socialistes s'ha pronunciat el síndic en les Corts, Manolo Mata, que ha mostrat preocupació perquè entén que la crisi del PP és gasolina per a Vox, un "dimoni", ha dit, que ells mateixos han creat. "Estem entre embolics de corrupcions entre ells, és el PP de sempre. Mazón té un paperot perquè li toca triar entre un corrupte i una corrupta", ha assenyalat, en referència a Casado i Ayuso.

El diputat autonòmic ha lamentat que el PPCV haja optat per la "corrupció vinculada al xantatge i l'extorsió", encarnada, a parer seu, en l'actuació de la cúpula nacional del partit. Ha alertat, a més, que la ultradreta ix beneficiada de la sagnia dels populars perquè "és un perill per a la democràcia" i "acabarà fagocitant" el partit liderat per Pablo Casado. 

En la mateixa línia han anat les reaccions de Compromís. En un missatge publicat en Twitter, la portaveu parlamentària en les Corts, Papi Robles, ha incidit que el que està passant a Madrid demostra que els populars "només volen les institucions per a saquejar-les". "Els valencians i les valencianes ja sabem com és el PP quan governa: corrupció, espionatge i mentides", afirma la síndica.

El partit ha sigut coneixedor d'un possible cas de corrupció i no ha anat a la justícia, sinó que l'utilitza per al seu benefici Papi Robles - Síndica de Compromís

En declaracions posteriors als mitjans, ha remarcat que el partit ha sigut "coneixedor d'un possible cas de corrupció i no ha anat a la justícia, sinó que l'utilitza per al seu benefici", en referència al suposat espionatge per part de Génova a Díaz Ayuso. "És el modus operandi que ja coneixem, de l'antic i del nou PP", ha afegit. També s'hi han pronunciat membres rellevants del partit amb publicacions similars, com ara la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, o el diputat valencià en el Congrés Joan Baldoví. 

Unides Podem, tercer soci en el govern valencià, ha insistit que "el PP i la corrupció són inseparables". La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, ha titlat en Twitter de "greus" les informacions que s'han conegut arran del polèmic contracte adjudicat a l'empresari amic d'Ayuso i de què, suposadament, també va obtindre benefici el germà de la presidenta madrilenya.

El PP és un partit estructuralment corrupte, a la Comunitat Valenciana ho sabem bé, Mazón i Catalá són el PP de sempre Pilar Lima - Síndica d'Unides Podem

La també síndica d'Unides Podem en les Corts ha demanat que s'investigue l'adjudicació "fins al final" i que es depuren responsabilitats polítiques. "Per damunt de les seues baralles internes, hi ha una cosa que defineix tot el PP: la seua corrupció. El PP és un partit estructuralment corrupte, a la Comunitat Valenciana ho sabem bé, Mazón i Catalá són el PP de sempre", remata la dirigent morada. 

Des de Ciutadans, la síndica Ruth Merino, ha qualificat d'"espectacle lamentable" la guerra oberta en el PP de Madrid, que "recorda el pitjor de la política". "El PP torna a evidenciar que són especialistes en les males arts i que per damunt de l'interés dels ciutadans estan els seus interessos", ha afirmat la diputada, que considera "molt greu" que es confirme la presumpta corrupció que esguita novament el partit. 

També et pot interessar

stats