Orpesa i Cabanes avaluen l’impacte de la forta pluja del cap de setmana

Segons els ajuntaments dels municipis, les destrosses no han sigut molt grans perquè s’havien netejat prèviament barrancs i clavegueram

Orpesa i Cabanes avaluen l’impacte de les fortes pluges del cap de setmana / À Punt NTC

La forta pluja que ha assotat el litoral valencià durant el cap de setmana ha causat nombrosos desperfectes a la Plana Alta, a més d’obligar a desallotjar dos càmpings a Orpesa i Cabanes. Ara, passat el temporal, toca comprovar els desperfectes. 

A Orpesa, on es van registrar 144 litres per metre quadrat en dotze hores, els principals danys s'han produït a les platges de Morro de Gos i les Amplàries, on la mar s’ha emportat les tones d’arena depositades aquest estiu.  

L'aigua va arribar als 30 centímetres i ha afectat alguns establiments, garatges i baixos, com és el cas de l’Hotel Ancla, on el corrent va arrossegar la terrassa carrer avall, conta el seu gerent José Luis López. 

Afortunadament, no cal lamentar danys personals, explica l’alcaldessa del municipi Araceli Moya, i els danys materials han sigut “d’un grau moderat”. 

Pel que fa al càmping Riberamar, que va haver de ser desallotjat dissabte a la nit, la seua gerent, Greta Segarra, conta que només han hagut de reubicar quatre famílies en bungalous. 

Diferent ha sigut la sort del càmping Bravoplaya, de Cabanes, que també va haver de ser desallotjat. Segons el seu gerent Fernando Fenollosa moltes instal·lacions s’han vist afectades, i algunes estructures han caigut a causa del pes de l’aigua. 

Tot i que les pluges foren molt fortes, no hi ha hagut grans destrosses perquè segons els consistoris afectats s'havien fet tasques prèvies de neteja de barrancs i clavegueram.

També et pot interessar

stats