Emergències manté l'alerta taronja per fortes pluges al litoral

La matinada deixa precipitacions intenses en poblacions com Torreblanca, on s'han acumulat 150 litres per metre quadrat, o Benissa, amb 138 litres

S'acumulen 40 l/m² a Villena en pocs minuts aquest dissabte a la vesprada
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de setembre 2022 - 13:32 Actualitzat: 18 de setembre 2022 - 10:29

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat manté activada la preemergència per pluges nivell taronja en el litoral de Castelló i el litoral nord de València i Alacant, així com el risc groc per pluges a l'interior sud de Castelló, i el litoral sud de València i Alacant. No obstant això, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha rebaixat al nivell groc el risc per pluges intenses a tot el litoral de la Comunitat Valenciana. Un risc que es mantindrà, de moment, fins a les dotze del migdia d'aquest diumenge. La previsió és que la situació millore a mesura que avance el dia.

Els primers ruixats van descarregar la vesprada de dissabte a la zona d'interior d'Alacant. A Villena, es van acumular fins a 40 l/m² en pocs minuts. Les precipitacions més fortes, però, han caigut aquesta matinada a les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa i l'Alacantí, al sud; i el Baix Maestrat i la Plana Alta, al nord. 

Segons les dades d'Avamet, les pluges de la nit deixen acumulats des de la mitjanit de 134 litres per metre quadrat a Benissa, 127 a Orpesa, 119 a Senija, 104 a Callosa d'en Sarrià, 94 a Càlig, 91 a Benidorm o 87 a Peníscola.

La predicció d'Aemet indicava que es podrien acumular fins a 30 litres per metre quadrat en tan sols una hora i apuntava al risc de tempestes localment fortes amb intensitats superiors als 40 mm/h. Una situació que s'allargarà fins diumenge al migdia.

També et pot interessar

stats