Calp acomiada el policia que va morir intentant rescatar un conductor

La capella argent de l'agent estarà al saló de plens de l'ajuntament durant el segon dia de dol oficial al municipi

Punt del barranc de Quisi, al terme de Benissa, on van ocórrer els fets
Punt del barranc de Quisi, al terme de Benissa, on van ocórrer els fets / Manuel Lorenzo (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de setembre 2022 - 17:08 Actualitzat: 19 de setembre 2022 - 11:50

El veïnat de Calp acomiada aquest dilluns el policia local que va faltar la matinada de diumenge, quan intentava rescatar un conductor que havia quedat atrapat dins del seu vehicle al barranc de Quisi, al terme de la localitat veïna de Benissa, on la intensa pluja havia fet créixer el cabal. La capella ardent de l'agent, de 49 anys, s'habilitarà al saló de plens de l'ajuntament en el segon dia de dol oficial al municipi. El consistori en va decretar cinc, des de diumenge fins dijous, per la mort del funcionari.

A més, en senyal de "condol i respecte", durant aquests dies de dol, les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal amb crespó negre i s'han suspés els actes públics organitzats per l'Ajuntament.

El punt del tràgic succés, el barranc del Quisi, no estava precintat la nit de dissabte. A Benissa, on naix el barranc, a les dotze de la nit no havia plogut gens, però una hora després ja s'havien arreplegat 95 l/m² i una hora i mitja després, 122. Una crescuda sobtada del cabal va convertir el barranc en una avinguda d'aigua, que va sorprendre el vehicle que travessava un camí d'aquest barranc.

Investigació per a determinar si hi hagué negligència

A Calp quasi no plovia. De fet, en les últimes 24 hores s'hi han registrat només 16 l/m². L'avís per fortes pluges va passar del nivell groc al taronja a les 2:34 h, a penes mitja hora després que es produïren els fets. Ara, la Guàrdia Civil investiga si es va produir una possible negligència.

L'alcaldessa de la localitat, Ana Sala, va expressar aquest diumenge, a través d'un comunicat, el seu "més sentit condol" als familiars i amics de l'agent mort, als qui ha desitjat que "reben la fortalesa necessària per a suportar aquesta pena".

La primera edil també ha agraït "el compromís de tots i cadascun dels membres de la Policia Local del municipi que accepten diàriament arriscar la vida i es converteixen en herois anònims", així com "el treball i professionalitat de tots els serveis d'emergències" que han participat aquesta matinada en la cerca del policia.

També et pot interessar

stats