Mor un policia local de Calp en un rescat per les fortes pluges

A Cabanes i Orpesa, al litoral de Castelló, s'han desallotjat dos càmpings on hi havia al voltant d'un centenar de persones

Nit de pluges intenses a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de setembre 2022 - 08:50 Actualitzat: 18 de setembre 2022 - 14:19

Les pluges torrencials que han descarregat en les últimes hores en alguns punts del litoral nord d'Alacant i del litoral de Castelló han deixat nombroses incidències durant la matinada i s'han cobrat la primera víctima mortal: un agent de la Policia Local de Calp (Marina Alta), de 47 anys, que ha perdut la vida quan intentava rescatar un home atrapat dins d'un vehicle i arrossegat per la barrancada.

Els agents van rebre un avís del 112 que alertava d'un vehicle es trobava atrapat a la urbanització Empedrola, concretament en un camí que discorre en paral·lel al llit del barranc al terme de Benissa, segons ha informat l'Ajuntament de Calp en un comunicat.

Per la proximitat al lloc, es van desplaçar dues patrulles de la Policia Local de Calp que van trobar el vehicle envoltat d'aigua amb un home a l'interior. A més, els agents van observar que un familiar del conductor s'havia desplaçat també a la zona i havia caigut a l'aigua, d'on va ser rescatat pels policies.

Durant les tasques de rescat, un agent de la Policia Local va fer un pas en fals i, en caure a l'aigua, va ser arrossegat pel corrent a "gran velocitat". Hores després, cap a les 06:37 del matí, el cos de l'agent mort l'han trobat a dos quilòmetres de distància barranc avall al terme municipal de Calp.

El vehicle atrapat també va ser arrossegat per l'aigua amb el conductor dins, que finalment, ha pogut eixir del cotxe i l'han traslladat a l'hospital comarcal, encara que no presenta ferides greus.

L’Ajuntament de Calp ha decretat cinc dies de dol i ha suspés tots els actes públics per la mort d'aquest agent de la Policia Local, de 47 anys.

Precisament a Orpesa els Bombers de la Diputació, la Policia Local i la Guàrdia Civil també han hagut d'atendre quatre vehicles atrapats per aigua amb gent a l'interior. A més, s'han hagut de desgotar sis baixos i garatges.

Les pluges de la nit deixen acumulats des de la mitjanit de 134 litres per metre quadrat a Benissa, 127 a Orpesa, 119 a Senija, 104 a Callosa d'en Sarrià, 94 a Càlig, 91 a Benidorm o 87 a Peníscola, segons Avamet.

Aquest diumenge, la Comunitat Valenciana continua en risc de fortes precipitacions. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat 112 CV ha activat la situació de preemergència nivell taronja per pluges al litoral sud de la província de Castelló i el litoral nord de València i ha decretat la situació de risc de nivell taronja per pluges al litoral de Castelló, el litoral nord de València i el litoral nord d'Alacant.

També et pot interessar

stats