Oltra: "Tot el món vacuna els seus fills i no pregunta de quina marca li l’han posada"

La portaveu del Consell apel·la a la “plena confiança en el sistema sanitari” sobre l’administració de vacunes 

Una caixa dels virals d'AstraZeneca
Una capsa dels virals d'AstraZeneca / Reuters

"Tot el món vacuna els seus fills i no pregunta de quina marca li l’han posada", ha afirmat amb rotunditat la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, en referència a les discrepàncies entre comunitats autònomes per la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus que s’administrarà a les persones menors de 60 anys que ja van rebre una primera dosi d’AstraZeneca

En aquest sentit, Oltra ha defensat la “plena confiança en el sistema sanitari” i ha posat com a exemple l’experiència pròpia en la vacunació dels seus fills. Ha explicat que als menors els va posar "totes les que hi havia" sense que ella, com a mare, s’interessara de quin laboratori procedien, perquè confia en el personal sanitari.

Oltra, després del ple del Consell, ha valorat així l'acord entre el ministeri i les comunitats en el Consell Interterritorial de Salut de permetre als menors de 60 anys que ja van rebre una primera dosi de AstraZeneca que els injecten una segona d'aquesta mateixa a farmacèutica o la de Pfizer. A aquesta posició va donar suport la Conselleria de Sanitat Universal. Els pacients que vulguen posar-se la d'AstraZeneca en lloc de la de Pfizer hauran de signar un consentiment informat.

En tot cas, els membres del govern valencià no han tractat la vacunació aquest divendres, ho faran en la taula interdepartamental del seguiment de la pandèmia de la pròxima jornada, quan també s'anunciarà el nou toc de queda que haurà d'avalar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La també consellera d'Igualtat ha remarcat, a més, que el Consell Interterritorial es reunirà de nou la setmana que ve per a estudiar la segona dosi d’AstraZeneca.

També et pot interessar

stats