Les persones menors de 60 que han rebut AstraZeneca podran escollir repetir o rebre Pfizer

Si decideixen rebre la segona dosi d’AstraZeneca, hauran de firmar un consentiment informat  

Vacunòdrom en Les notícies de la nit
Imatge d'arxiu del vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències / Generalitat

El Ministeri de Sanitat ha acordat amb les comunitats autònomes que les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca seran vacunades amb una segona dosi de Pfizer. No obstant, si així ho decideixen, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat que permetrà que puguen rebre la segona dosi d’AstraZeneca, sempre que firmen un consentiment informat. 

Així s’ha consensuat majoritàriament en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en una decisió que segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha sigut una de les decisions més difícils que han abordat fins ara. Darias s’ha mostrat satisfeta perquè, assegura, aquesta opció pot continuar garantint la seguretat de la ciutadania. 

La decisió s’ha pres després que els resultats preliminars de l'assaig clínic de l'Institut de Salut Carlos III (Isciii) evidencien que administrar una segona dosi contra la Covid-19 de Pfizer a persones menors de 60 anys vacunades inicialment amb AstraZeneca produeix una resposta immune significativa i és un procediment segur

Per a la confecció del consentiment informat, el Ministeri de Sanitat ha demanat un informe al Comité de Bioètica.

En un comunicat, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha dit que la Comunitat Valenciana ha defensat aquesta posició en el Consell Interterritorial “amb l'objectiu d'oferir les majors garanties de salut a tota la ciutadania”. 

Un terç de la població ja ha rebut almenys la primera dosi 

La ministra de Sanitat ha celebrat que aquest dimecres Espanya haja assolit una nova fita i és que el 33% de la població ja ha rebut almenys la primera dosi de la vacuna contra la Covid, és a dir, 15,7 milions de persones. D’aquestes, ha apuntat, vora la meitat ja tenen la pauta completa. 

Pel que fa a les persones entre 50 i 59 anys, últim grup que ha començat a immunitzar-se, almenys el 30% ja té la primera dosi. “La vacunació avança com un tir”, ha celebrat Darias. 

També et pot interessar

stats