El Consell demanarà al TSJCV prorrogar el toc de queda i ampliar l’horari de la restauració

Puig anuncia que la intenció de la Generalitat és suprimir la limitació de la mobilitat nocturna “a principis de juny”

Terrasses del centre de València en una imatge de fa uns dies
Terrasses del centre de València en una imatge de fa uns dies / Efe

El Consell vol prorrogar el toc de queda, que expira el dilluns que ve, durant 14 dies més. Així ho ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha afegit que aquesta mesura permetria ampliar l’horari d’obertura dels bars i restaurants al territori valencià si el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) aprova la mesura.

La intenció de la Generalitat és mantindre la limitació de la mobilitat nocturna durant les pròximes dues setmanes i “a principis de juny” suprimir totalment el toc de queda, sempre i quan hi haja una evolució positiva de la situació epidemiològica, segons ha expressat el cap del Consell quan assistia al Congrés Confederal de la UGT, que se celebra a València. 

Puig, que no ha concretat a quina hora quedarà establit el toc de queda si finalment l’aprova la justícia valenciana, considera que encara que la Comunitat Valenciana està actualment en una bona situació epidemiològica i és una de les regions europees amb menys incidència del virus, cal “ser prudents” perquè pot haver-hi repunts. 

D’altra banda, i per a avançar en la campanya de vacunació massiva, Puig espera que en la reunió que mantindran aquesta vesprada les comunitats autònomes amb representants del Ministeri de Sanitat s’adopte la solució definitiva pel que fa a les segones dosis de les persones menors de 60 anys que ja van rebre una primera dosi d’AstraZeneca. 

A pesar d’admetre que hi ha disparitat de criteris, perquè algunes comunitats advoquen per administrar la segona dosi de la mateixa farmecèutica i unes altres per atendre els resultats de l’assaig clínic que conclou que és segur aplicar una segona dosi de Pfizer, Ximo Puig ha afirmat que la Comunitat Valenciana “farà allò que diguen els experts i done més seguretat i confiança” als usuaris que la reben. 

També et pot interessar

stats