Sanitat proposa administrar Pfizer a les persones menors de 60 vacunades amb AstraZeneca

La Comunitat Valenciana es va posicionar finalment a favor d'una segona dosi amb Pfizer després de l'informe mèdic de l'Institut Carlos III

Vials de la vacuna de Pfizer-BioNTech
Vials de la vacuna de Pfizer-BioNTech / Reuters

El Ministeri de Sanitat proposarà a les comunitats autònomes que s’inocule la segona dosi de Pfizer a les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca. Així ho ha fet públic a través d’una nota de premsa aquest dimarts.

Aquesta decisió s’ha pres en la comissió de salut pública després que l'Institut de Salut Carlos III ha revelat que els resultats preliminars de l'assaig clínic que va posar en marxa el mes d'abril evidencien que administrar una segona dosi de Pfizer contra la Covid-19 a persones menors de 60 anys vacunades inicialment amb AstraZeneca produeix una resposta immune significativa i és un procediment segur.

Una pauta mixta per la qual ja han optat països com Alemanya, França, Portugal, Suècia i Finlàndia.

A més, s'ha plantejat la possibilitat que aquelles persones que no desitgen posar-se Pfizer de segona dosi i, donades les circumstàncies extraordinàries, puguen posar-se AstraZeneca. Però aquesta és una qüestió es continuarà debatent en la comissió de salut pública.

D’aquesta manera, assegura el Ministeri de Sanitat, totes les persones rebran la segona dosi en els pròxims dies i el ritme de vacunació continuarà sent molt àgil, donat el gran nombre de vacunes que estan arribant a Espanya aquestes setmanes.

La proposta la duran al Comité Interterritorial de Sanitat d'aquest dimecres, on l'analitzaran els consellers de Sanitat de totes les autonomies. Tot i que la posició inicial de la Comunitat Valenciana era administrar AstraZeneca com a segona dosi, la Conselleria de Sanitat es va posicionar finalment a favor que siga Pfizer per als menors de 60 anys després d'estudiar l'informe mèdic del Carlos III.

També et pot interessar

stats