Núñez: “L’home no és roín per naturalesa, la ideologia de gènere criminalitza l’home pel fet de ser-ho”

La consellera de Justícia i Interior avança que estudia contractar els bombers forestals tot l’any i afirma que la minva del pressupost per a la prevenció d’incendis no implica que es desatenga aquest assumpte

La consellera Elisa Núñez durant la seua intervenció, aquest divendres, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Oferir un servei integral a “totes les dones, incloses les menors, que puguen patir qualsevol tipus de violència” i violències que en molts casos “han sigut abandonades”. És una de les línies bàsiques d’actuació de la Conselleria de Justícia i Interior, segons ha manifestat la consellera Elisa Núñez, donat que “no vol diferenciar entre dones de primera i de segona” i vol oferir el mateix servei a totes les dones que patisquen la violència, “vinga de qui vinga” i “siga quin siga el seu agressor, bé siga una senyora a la qual l’agredeix la parella o bé una que va pel carrer i pateix una agressió sexual per part d’un desconegut”.

Elisa Núñez, qui ha intervingut aquest divendres en Les notícies del matí, fonamentava aquest eix de treball del seu departament en la visió que té la conselleria sobre la violència de gènere, a la qual la consellera no considera un problema estructural pel qual alguns homes maten les dones pel fet de ser dones. “L’home no és roín per naturalesa, la ideologia de gènere criminalitza l’home per ser home”, sentenciava la consellera en els estudis d’À Punt.

En aquest sentit, considera que “no cal parlar en eixe nivell de conceptes —en referència a la violència de gènere—, sinó de persones, de dones, de víctimes i col·locar-les en el centre per a protegir-les, acompanyar-les i ajudar-les”. Per aquesta raó, la Conselleria de Justícia ha apostat per reforçar l’atenció que es brinda a les víctimes, “a totes”, no únicament a les de la violència masclista, a través de les 37 oficines d’atenció a les víctimes del delicte que hi ha al nostre territori.

Segons Núñez, en arribar a la conselleria al juny, es va trobar que aquestes 37 oficines “estaven pràcticament abandonades”, mentre que les tres oficines de denúncies i assistència a les víctimes de violència de gènere, “que estaven perfectament dotades”. Pel que fa a les oficines d’atenció a les víctimes del delicte, “la ciutadania no sabia que estaven allà i que podien usar-les”, per això el nou equip de Justícia i Interior ha decidit potenciar-les.

“En les oficines d’atenció a les víctimes del delicte atenem totes aquelles violències oblidades”, entre les quals la consellera citava el bullying, el sèxting, l’assetjament o els assumptes laborals. Són assumptes “que havien sigut abandonats i afectaven col·lectius vulnerables”. “El que fem és impulsar eixes oficines perquè la ciutadania sàpia que pot fer-ne ús”, afegia Elisa Núñez durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Bombers forestals més enllà del període extraordinari

D’altra banda, i pel que fa a una altra de les competències del seu departament, la gestió d’incendis forestals, Núñez ha remarcat dos aspectes durant l’entrevista: que s’estudia la possibilitat que els bombers forestals estiguen contractats durant tot l’any i no únicament de manera extraordinària durant uns mesos a l’any i que la prevenció d’incendis és “fonamental” per a la prevenció d’incendis, a pesar que les partides per a fer-ho s’han reduït un 9% en el pressupost de la Generalitat.

“No tot és el pressupost, sinó com es gestiona”, aclaria la consellera en Les notícies del matí, al mateix temps que recordava l’anunci que va fer aquest dijous a Montant, sobre la construcció dels nous depòsits d'aigua per a lluitar contra els incendis forestals. “Per a la conselleria és fonamental la prevenció d’incendis, es fa una política activa de prevenció d’incendis”, afegia. 

També et pot interessar

stats