El nóvio d'Ayuso es querellarà contra la ministra d'Hisenda per revelació de secrets

Els advocats d'Alberto Gómez Amador estudien també denunciar la Fiscalia i l'Agència Tributària

Ayuso, aquest dijous a l'Assemblea de Madrid
Ayuso, aquest dijous a l'Assemblea de Madrid / Carlos Luján (Europa Press)

Alberto González Amador, parella sentimental de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i acusat per la Fiscalia d'haver defraudat a Hisenda més de 350.000 euros, es querellarà contra la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero per "revelació de secrets". També estudia denunciar pel mateix motiu el ministeri públic i l'Agència Tributària, l'organisme responsable de l'informe que acredita el frau fiscal comés per aquest tècnic sanitari que presumptament va cobrar comissions milionàries per intermediar en la compravenda de material sanitari durant la pandèmia.

Segons ha avançat la Cadena Cope i han confirmat a Efe fonts de l'entorn de González Amador, emprendrà accions legals contra Montero, que també és número dos del PSOE, després que ella fera referència als diners per la venda de mascaretes que hauria cobrat abans que aquesta informació es publicara en Eldiario.es.

A més, l'equip jurídic de l'acusat sospesa presentar una altra querella contra la Fiscalia per la nota difosa aquest dijous, en què feia referència a l'actuació de l'organisme respecte a la denúncia interposada contra ell i altres quatre persones pels delictes de defraudació tributària i falsedat documental. El cas va esclatar dimarts en una exclusiva periodística llançada per Eldiario.es. D'acord amb la informació d'aquest mitjà, González Amador va defraudar 350.951 euros a la hisenda pública entre 2020 i 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla que va crear per a amagar els beneficis milionaris recaptats durant la crisi del coronavirus.

Segons la Fiscalia, el mateix denunciat va reconéixer els delictes a través del seu advocat quan va proposar un pacte de conformitat el passat 2 de febrer, en què acceptava una sanció penal per a evitar anar a juí. Aquesta proposta de conformitat "reconeixia l'autoria del senyor González Amador de la comissió de 'dos delictes contra la Hisenda Pública per l'impost de societats, 2020 i 2021'".

També et pot interessar

stats