Mónica Oltra s'oposa a una nova pròrroga de la causa judicial contra ella

Els seus lletrats lamenten la llarga i excessiva durada de la investigació 

Oltra a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu
Oltra, en arribar als jutjats, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona / Europa Press

La defensa de l'exconsellera i exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha remés un escrit al jutjat d'instrucció número 15 de València en el qual s'oposa a una nova pròrroga de sis mesos de la causa judicial pel presumpte encobriment del cas d'abusos a una menor tutelada per la Generalitat, pel qual van condemnar el seu exmarit. Els lletrats d'Oltra consideren que no concorre cap dels requisits legals previstos perquè s'acorde aquesta pròrroga i lamenten "la llarga i excessiva durada de la investigació", que consideren "anomalies processals".

En cas de mantindre's la pròrroga i el secret de determinades actuacions, adverteixen del risc d'atemptar contra drets fonamentals. Van plantejar argumentacions similars el mes d'octubre passat, abans que s'acordara una pròrroga que es mantindrà, almenys, fins a darreries d'aquest mes d'abril.

El jutjat número 15 investiga el paper d'Oltra i de diversos dels col·laboradors pròxims en la Conselleria d'Igualtat, per a tractar d'esclarir la participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual, suposadament, es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos. L'exmarit de Mónica Oltra va ser condemnat per aquests fets a cinc anys de presó i la sentència està a l'espera de revisió del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats