L'Audiència Provincial de València dona suport a la pròrroga de sis mesos en la causa contra Oltra

Rebutja així el recurs presentat per l'exvicepresidenta del Consell l'octubre passat

Oltra a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu
Oltra a la seua arribada al jutjat en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

L'Audiència Provincial de València ha rebutjat el recurs presentat pels advocats de l'exvicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, en el qual s'oposaven al fet que la instrucció de la causa judicial contra ella es prorrogara sis mesos.

Aquest recurs, que es va plantejar el mes d'octubre passat, va comptar amb l'oposició del fiscal i tampoc l'han acceptat els magistrats de l'Audiència, que entenen prou motivada la necessitat d'allargar la investigació, atés que queden diligències per practicar.

Els magistrats de la secció quarta fan referència a la "complexitat" de la investigació i la possibilitat que "d'algunes diligències d'investigacions s'aporten dades que requerisquen altres diligències complementàries per a aprofundir en l'aclariment dels esdeveniments, inclosa com en aquest cas la presa de declaracions als investigats sobre nous fets".

Oltra consta com a investigada en una causa oberta per aquest jutjat per maniobrar suposadament per a ocultar un cas d'abusos a una menor tutelada per la Generalitat pel qual va ser condemnat el seu exmarit, en una sentència que està recorreguda en el Tribunal Suprem. Els lletrats de l'exvicepresidenta van considerar "improcedent" aquesta pròrroga plantejada pel jutge, per haver transcorregut el termini límit establit en la llei d'enjudiciament criminal, que va véncer el passat 27 de maig, segons les seues estimacions.

El jutjat d'instrucció 15 de València compta, per tant, amb l'aval de l'Audiència per a prosseguir amb un cas en el qual investiga un total de quinze persones per a tractar d'aclarir la seua participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó i de la sentència de la qual s'espera revisió per part del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats