La Mesa de les Corts activa la maquinària per a investir Mazón

El bloc progressista mostra disposició a celebrar el debat en els terminis propossats pel PP, que vol situar la investidura dijous i la proclamació el dilluns 17 de juliol

Reunió de la primera mesa de les Corts de l'XI legislatura, amb Llanos Massó (de blau) com a presidenta
Reunió de la primera Mesa de les Corts de l'XI legislatura, amb Llanos Massó (de blau) com a presidenta / À Punt NTC

El calendari cap a la investidura de Carlos Mazón avança complint tots els tràmits que marca el reglament de les Corts. La mesa de la institució s'ha reunit per primera vegada i ha convocat la junta de síndics per a dilluns que ve. La presidenta de la cambra, Llanos Massó, ha confirmat la voluntat de situar el debat d'investidura en la data proposada per Mazón, el pròxim dijous 13 de juliol, una decisió que depén ara de l'acord de la junta de síndics. Hi ha disposició per a celebrar la investidura com més prompte millor, segons han transmés a la presidenta de les Corts els síndics de PSPV, Compromís i Vox, amb què ha conclòs la ronda de contactes que aquest dijous va iniciar Mazón, quan va comunicar formalment la seua candidatura.

"Sempre que es respecte el reglament i arribem a un consens en la junta no tindrem cap problema en la data", ha explicat Rebeca Torró, la síndica del PSPV, a qui els populars han acusat de dilatar el procediment.

A la Mesa de les Corts s'ha incorporat com a vicepresidenta segona, Gabriela Bravo, que aquests divendres ha cessat com a consellera de Justícia i Interior. Les competències les assumirà temporalment el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, fins a la proclamació de Carlos Mazón.

Si els terminis operen segons les previsions del PP, després de la investidura del pròxim dijous, Mazón podria prendre possessió del càrrec el dilluns, 17 de juliol.

També et pot interessar

stats