Mazón acusa Puig de "pegar-se amb loctite a la butaca del Palau"

El Partit Popular xafa l'accelerador per a la investidura de Carlos Mazón i pressiona el PSPV perquè no force els terminis, que retardarien la proclamació de Mazón fins a la campanya electoral del 23J

El nou síndic del grup parlamentari popular, Miguel Barrachina
El nou síndic del grup parlamentari popular, Miguel Barrachina / À Punt NTC

El Partit Popular xafa l'accelerador perquè la investidura de Carlos Mazón se celebre al més prompte possible. Aquest dimecres han registrat el seu grup parlamentari, com ja fa fet Vox, mentre que Compromís ha anunciat que ho farà dilluns. Els socialistes, en canvi, aposten per esgotar el termini, que acaba dijous que ve, el sis de juliol. El PP ha criticat la postura del PSPV i ha demanat que es registren ja, perquè fins que tots els grups no formalitzen el procés, no es poden posar en marxa els tràmits per a la investidura de Mazón com a president.

Miguel Barrachina, nomenat síndic del PP a les Corts, ha aprofitat l'anunci de la constitució del grup parlamentari popular per a demanar al PSPV que "abreuge els terminis" i ha destacat que el seu grup, "el més nombrós", amb 40 diputats "ho ha pogut fer en un dia". "Que algú li diga a Ximo Puig que ha perdut les eleccions", ha manifestat l'endemà que Mazón instara el president en funcions a "abandonar la cadira". El líder del PPCV i futur cap del Consell ha insisit aquest dimecres en l'exigència, i ha acusat Puig, de "pegar-se amb loctite a la butaca del Palau".

Des de Les Notícies del Matí, Gabriela Bravo ha retret els populars les pressions i ha acusat el líder del PPCV d'activar un debat fictici sobre un reglament taxat per interés partidista. "Què li passa al PP? No vol que en la setmana electoral [del 23J] es veja la foto del govern de la Comunitat Valenciana amb Vox", ha explicat. Compromís també s'ha mostrat partidari de complir amb els terminis reglamentaris, segons fonts de la formació valencianista citades per Efe.

Segons el el reglament, els grups parlamentaris a les Corts tenen huit dies hàbils per a constituir-se, i formar la Junta de Síndics, que la mesa ha d'escoltar abans de poder convocar la sessió d'investidura. 

En el cas que algun grup aprofite al màxim el termini per a constituir-se, la Mesa no podria reunir-se abans del 7 de juliol. Després d'aquest tràmit, l'organisme ha de convocar la sessió d'investidura entre tres i set dies més tard, la qual cosa la traslladaria a la tercera setmana de juliol, fent-la coincidir amb la campanya electoral per al 23J.

També et pot interessar

stats