Bravo acusa Mazón de crear un "debat fictici" amb la investidura: "No vol que en la setmana electoral es veja la foto del govern amb Vox"

La nova vicepresidenta segona de la mesa de les Corts dona per segur que hi haurà contrapartida de Compromís a canvi del suport del PP "perquè en política res és gratis"

La consellera de Justícia en funcions, Gabriela Bravo / À Punt NTC

La consellera de Justícia en funcions i nova vicepresidenta segona de la mesa de les Corts pel PSPV, Gabriela Bravo, comença l'XI Legislatura amb inquietud, segons ha exposat a Les notícies del matí. Veu amb “molta preocupació” la desaparició del terme “violència de gènere” al govern del Partit Popular amb Vox, una omissió que considera que “deixa desprotegides les dones, els seus drets fonamentals”. I amb desconfiança la promesa del president del PPCV, Carlos Mazón, que la protecció a les víctimes continuarà sent una prioritat, després de sentir com el president popular, Núñez Feijóo, diluïa en un “divorci dur” i un “excés verbal” la “intimidació” del cap de Vox al Congrés, Carlos Flores, a l’exdona.

Però, alhora, també la preocupa el suport del PP a Compromís, per a “arrabassar” un dels llocs que les majories electorals atorgaven al PSPV en la mesa de les Corts. “Compromís s’incorpora al lloc (a la mesa) hipotecat. Què li deu Compromís al PP? Tots ho sabem en política, que res és gratis. Estic segura que hi haurà contrapartida. I la veurem prompte”, ha advertit a la ràdio d’À Punt. Interpreta el procés com un “acte d’absoluta deslleialtat de Mazón”, per a “llevar a un altre partit el que li toca”.

Què li deu Compromís al PP? Tots ho sabem en política, que res és gratis. Estic segura que hi haurà contrapartida. I la veurem prompte

Del pròxim president de la Generalitat, ha criticat les presses per a la investidura i les declaracions, en què ha instat Puig a “abandonar la butaca” abans dels terminis preceptius. Bravo considera que està enganyant la ciutadania en activar un “debat fictici” construït per interés partidista. “Què li passa al PP? Que no vol la setmana electoral [de les generals del 23J] es veja la foto del nou govern amb Vox a la Comunitat Valenciana? Aquest és el seu problema (...) On està el debat? En l’interés del PP en córrer, perquè la foto es faça prompte i l’última setmana electoral no el mostre entregant la cartera de Justícia i de violència de gènere a Vox, a un govern en què les dones no estan protegides”, ha explicat.

Bravo acusa Mazón d’intentar alterar les regles del joc en assenyalar una altra persona (Puig), una situació que adverteix com “un mal començament” del nou govern de PP i Vox. “Hi ha huit dies des de la constitució de les Corts per a presentar els grups parlamentaris. I dotze per a presentar les candidatures per a la investidura. Dins aquests terminis, els partits tenen la legitimitat que els dona el reglament, i això no es discuteix”, ha recordat.

L'entrada de Vox al Consell, determinant per continuar en la política

La consellera en funcions assegura el pacte amb l'extrema dreta, el fet de "veure com s'entrega Justícia a Vox i tota la preocupació que genera" en la defensa dels drets de les dones ha sigut determinant per a decidir continuar en la política i no retornar a la plaça de fiscal. Un debat que, ha reconegut, continua viu. "Molta gent a vingut a dir-me: "És que no te'n pots anar, tu has posat en marxa els projectes"", ha dit Bravo, que ha dit que hauria tingut la sensació "d'abandonar la nau", una opció que ha suggerit que sí que hauria estat oberta a fer en l'escenari de continuïtat del Botànic.

Considera, en tot cas, que la mesa de les Corts també és una posició per a "vigilar des del legislatiu la possible desfeta que puguen fer en els projectes" iniciats sobre les dones i adverteix que dimitirà com a consellera en funcions si durant la setmana els lletrats de les Corts valoren de manera desfavorable la compatibilitat amb el nou càrrec en la mesa.

Ningú millor que Puig per a liderar l'oposició. Això vol dir excloure altres persones valuoses del PSPV? Jo crec que no

Bravo també ha reivindicat els resultats del PSPV, "millors, però insuficients", per a defendre la continuïtat de Ximo Puig com a cap de l'oposició, que veu com un "acte de generositat" en el curt termini, per a evitar guerres internes a curt termini que, com ha recordat, després de la derrota electora de Joan Lerma, van portar el partit a la "irrellevància".

"Ningú millor que ell (Ximo Puig), és la persona millor situada. Això vol dir excloure altres persones valuoses? Jo crec que no", ha dit Bravo, ha destacat la bona relació personal que té amb l'alcalde de Mislata (Horta Sud) Carlos Fernandez Bielsa, a qui totes les quinieles situen en la carrera per la successió, i a qui ha definit com una persona "valuosa per al partit, per a la societat, que pot aportar molt, i pot treballar perfectament en sintonia" amb l'equip actual del PSPV. Almenys en el present més immediat, dins l'aspiració del partit d'estar "molt cohesionat per a proposar les millors polítiques i no perdre’s en lluites internes", perquè com ha matisat Bravo "ningú no sap que passarà en el futur".

També et pot interessar

stats