Mazón demana Puig que "no s'eternitze" i "s'alce de la butaca" per a accelerar la seua investidura

El líder dels populars valencians ha conduït un acte sobre el programa sanitari del PP en Sanitat, que ha comptat amb la presència del president del partit Alberto Núñez Feijóo

El líder del PPCV Carlos Mazon, acompanyat del president dels populars Núñez Feijóo
El líder del PPCV Carlos Mazon, acompanyat del president dels populars Núñez Feijóo / À Punt NTC

El president del Partit Popular i guanyador de les eleccions del 28 de maig en la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha demanat al president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, que "no s'eternitze, que s'alce de la butaca" i deixe de "prendre decisions en funcions que després poden ser irreversibles". 

Així ho ha manifestat durant la intervenció en l'acte sobre sanitat que el PP ha celebrat aquest dimarts en l'edifici Veles e Vents de la Marina de València, en la primera visita del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a València després de les eleccions del 28M.

"Vull llançar un missatge al president Puig: alce's de la butaca, no s'eternitze més, faça cas al que han dit els ciutadans", ha reivindicat Mazón, que segons ha manifestat, vol accelerar al màxim la seua investidura com a nou president. Per això, com va fer aquest dilluns en la sessió de la constitució de les Corts per a l'XI legislatura, ha reclamat que Puig que "no prolongue més la situació, veient que el poble ha parlat" i els deixe "posar en marxa un programa per a la sanitat pública". Un objectiu per al qual ha destacat el fet de comptar amb "un gran aliat al capdavant del Govern d'Espanya, que és Alberto Núñez Feijóo".

"Gran part del canvi, si no el més important, és la nostra salut", ha subratllat Carlos Mazón, que ha celebrat que s'haja triat la Comunitat Valenciana per a presentar el programa sanitari del PP perquè, al seu judici, en territori valencià, es viu "un dels majors desastres i col·lapses que hi ha a Espanya" en sanitat. 

Frenar les llistes d'espera i el "prejudici ideològic i lingüístic amb els sanitaris"

El líder del PP valencià ha promés "acabar amb les llistes espera ja" i equilibrar l'atenció perquè "no hi haja zones de tercera i de primera a la Comunitat Valenciana en funció de si vius a l'extraradi o la capital". Així mateix, s'ha compromés a augmentar el reconeixement dels professionals sanitaris i a posar fi al "prejudici ideològic i lingüístic amb els sanitaris".

"Necessitem un Govern d'Espanya que done suport a les tres paraules que més hem repetit els últims mesos: en primer lloc, sanitat pública; en segon lloc, sanitat pública; en tercer lloc, sanitat pública", ha defensat Mazón, que ha manifestat que "no pot haver-hi sanitat pública universal i gratuïta si no és eficaç, si no es fa com s'ha de fer i si no es treballa ajudant els que ens ajuden a estar sans".

Català, "alcaldessa d'Espanya"

El líder del PP valencià ha presentat l'acte entre bromes i floretes als principals càrrecs assistents. A la nova alcaldessa de València, María José Catalá, l'ha anomenada "l'alcaldessa d'Espanya" i de Feijóo ha celebrat que la "valencianització va per molt bon camí", després de prendre una orxata i visitar les Falles i les Fogueres. 

A més, sobre els tres caps de llista provincials al Congrés, Macarena Montesinos (Alacant), Alberto Fabra (Castelló) i Esteban González Pons (València), ha dit que són "dones i homes extraordinaris que lluiten per a completar la faena del canvi que cal posar en marxa definitivament i urgentment a Espanya".

També et pot interessar

stats