Mazón: "Gràcies al PP exclusivament, Compromís i Vox estan en la mesa de les Corts"

El popular, que defén el suport a Compromís com un exemple de la pluralitat que protegirà des del Consell, ha instat el govern en funcions a "abandonar la butaca" per a accelerar el canvi

El pròximes president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la primera intervenció com a diputat de les Corts
El pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la primera intervenció com a diputat de les Corts / À Punt NTC

El pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defés l'entrada de Compromís a la mesa de les Corts. Un moviment sorpresa que s'ha conegut en plena constitució de la cambra i ha tingut lloc després de la negativa del PSPV a cedir un dels seus dos llocs a la formació valencianista. Els populars, en canvi, van cedir-ne un dels tres que tenien a l'extrema dreta. "Gràcies al PP, exclusivament, Compromís i Vox estan a la mesa. És una bona notícia i un exemple per a la legislatura", ha dit Mazón en les seues primeres declaracions, íntegrament en castellà, com a diputat a l'hemicicle. Ha recordat que l'escó se li va escapar el 1999 i el 2015.

"Hem fet un esforç per la pluralitat, perquè la mesa represente a tots els grups, com no podia ser d'una altra manera. Estem molts satisfets que siga una mesa plural, transversal, que represente a tots i cada un dels ciutadans. No ens agraden els cordons sanitaris i molt menys en la mesa dels àrbitres", ha explicat el líder del PPCV. Ha reivindicat el moviment com un exemple del pluralisme que els populars defendran des del nou Consell i ha agraït el to institucional del discurs de la nova presidenta de les Corts, Llanos Massó (Vox).

Hem fet un esforç per la pluralitat, perquè la mesa represente a tots els grups, com no podia ser d'una altra manera

"Parlarem amb tots i en tot moment i no hem deixat de fer-ho. Li ho vam dir al PSOE: el PP es podia haver quedat amb tres llocs, però ens sembla el més democràtic i plural que tots els grups tinguen representació a la mesa", ha insistit el líder popular, que considera que els "partits majoritaris no han de ser hegemònics a l'hora de donar la paraula". A més, ha criticat la resistència del PSPV a cedir el lloc a Compromís.

Ha fet crides "públiques i privades" als socialistes per a corregir la situació, assegura. Al parer del president del PPCV, el cas ha demostrat que el PSPV és el partit del "no" pel "no a la governabilitat", ja que no s'ha assegut a "explorar vies" alternatives al pacte amb Vox. També pel "no a la màxima representativitat, possible amb la generositat de tots", ha afegit en referència a la controvèrsia sobre la mesa.

És l'hora que (PSPV i Compromís) abandonen la butaca. No hi ha raons perquè es perpetuen excessivament

Mazón vol que fructifiquen les converses amb Vox per a "formar govern i prendre mesures com més prompte millor, com han decidit els ciutadans". En eixe sentit, ha fet una crida al Consell en funcions perquè "abandonen la butaca", ja que no li han "agradat massa" algunes de les últimes decisions i missatges, i també perquè "no veu raons perquè es perpetuen excessivament". "Demane públicament, especialment al PSOE, que complisca amb el mandat de les Corts i abandone el 'no' a tot el que està ocorrent en la constitució de l'XI Legislatura", ha subratllat.

També et pot interessar

stats