Llanos Massó (Vox), presidenta de les Corts

La també responsable provincial del partit a Castelló i número dos al Congrés es converteix en la segona autoritat valenciana gràcies a l'acord de govern tancat per PP i Vox

Llanos Massó, durant la seua intervenció, ja com a presidenta de les Corts
Llanos Massó, durant la seua intervenció, ja com a presidenta de les Corts / Flickr Corts
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de juny 2023 - 09:32 Actualitzat: 26 de juny 2023 - 13:54

La diputada Llanos Massó, presidenta provincial de Vox a Castelló i número dos en la llista del Congrés per Castelló, serà la presidenta de les Corts en l'XI Legislatura, que oficialment s’inicia aquest dilluns amb la constitució de les Corts i durant la qual estaran al capdavant del govern autonòmic el PP i Vox en virtut de l’acord de govern que han firmat. Llanos Massó es convertirà en la tercera dona en presidir la institució. 

Massó ha sigut elegida com a segona autoritat de la Comunitat Valenciana amb els 53 vots del PP i Vox, enfront dels 31 que ha obtingut la diputada socialista Laura Soler, 13 en blanc i un nul.

Massó ha arribat a les Corts acompanyada per Abascal i la resta de diputats autonòmics del grup, que han entrat per la porta principal abans que sonara la tradicional música de tabal i dolçaina davant la façana del Palau dels Borja.

Tercera dona al capdavant de la institució

D’aquesta manera, Massó es converteix en la tercera dona que presideix la institució valenciana. Fins ara, només dues dones, les dues del PP, han tingut el càrrec. La primera va ser Marcela Miró, durant la V Legislatura. Caldria esperar dues legislatures més per a veure la segona –i última fins a aquest dilluns– presidenta del Parlament valencià, que va ser Milagrosa Martínez. La diputada va ser la segona autoritat valenciana entre el 2007 i 2011. 

La nova presidenta de les Corts ha sigut la candidata de Vox per la província de Castelló en tres ocasions des del 2015 i en l'anterior legislatura va ser la portaveu adjunta del grup parlamentari. Durant aquesta etapa, ha defés en la palestra temes d'educació i ha criticat àmpliament el Botànic en qüestions com l'educació sexual. De fet, un dels seus moments més recordats al Parlament va ser quan va ensenyar un llibre d'aquesta matèria, amb il·lustracions de diferents tipus de penis, a la consellera d'Educació, Raquel Tamarit.

No hem de témer la confrontació; al contrari, convide a ella, em trobe a gust en el debat Llanos Massó - Presidenta de les Corts

Una vegada escollida, la nova presidenta del Parlament ha manifestat assumir el càrrec "amb alegria i responsabilitat" i ha promés contribuir a un debat "lliure, viu i constructiu", sense defugir la confrontació. “No hem de témer la confrontació; al contrari, convide a ella, em trobe a gust en el debat”, ha asseverat, per a defendre, a continuació, el "bé comú" amb arguments, idees i “pensament” i “no amb insults”.

Massó s'ha compromés a exercir de presidenta amb el "màxim respecte" perquè els valencians "se senten representats i orgullosos" i ha garantit que s'esforçarà per a "guanyar el respecte i consideració" dels que no han donat suport a la seua candidatura. Així mateix, també ha apostat per "ser capaços de trobar punts on conflueix la voluntat predominant per a intentar ampliar consensos amb honestedat i vocació constructiva; sense menysprear per se la diferència ni combatre la veritat desacreditant".

El deure dels poders públics és protegir les dones de lleis que les amenacen i que posen en llibertat o rebaixen les penes d'agressors sexuals Llanos Massó - Presidenta de les Corts

La diputada de Vox ha demanat "defendre aquesta regió de qualsevol intent de fagocitar la seua cultura, mercadejar amb els seus recursos naturals, castigar el seu finançament o segrestar les llibertats dels seus compatriotes".

En aquesta línia, ha assegurat que la preocupen “els més desfavorits, els més febles” i ha manifestat que "el deure dels poders públics és protegir les dones de lleis que les amenacen i que posen en llibertat o rebaixen les penes d'agressors sexuals", en al·lusió a la llei del "només sí és sí".

La presidenta del Parlament ha demanat a les Corts que vetlen per "les llibertats i la seguretat de les dones, especialment les menors tutelades per la Generalitat". "El nostre deure és reprovar els que les van deixar indefenses davant violadors o proxenetes", ha insistit, i ha rebutjat "discursos que emparen o promoguen la violència contra dona".

També et pot interessar

stats