Bravo dimiteix com a consellera per a evitar incompatibilitats amb el seu càrrec a les Corts

Deixa de ser consellera de Justícia en funcions per a exercir les funcions de vicepresidenta segona de la cambra

Gabriela Bravo, en declaracions als mitjans de comunicació, aquest divendres des del pati de les Corts
Gabriela Bravo, en declaracions als mitjans de comunicació, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La consellera de Justícia en funcions, Gabriela Bravo, ha dimitit aquest divendres del seu càrrec en el Consell, amb l'objectiu d'evitar situacions d'"incompatibilitat de facto" per a l'exercici de les seues funcions de vicepresidenta segona de les Corts.

Bravo va anunciar la setmana passada que en el moment en què es convocara una reunió de l'òrgan rector del Parlament —aquest divendres es reuneix la Mesa de les Corts— cessaria del càrrec de consellera, i si no ho havia fet abans havia sigut per "responsabilitat".

La vicepresidenta segona de les Corts va explicar que l'informe que va encarregar a l'Advocacia de la Generalitat concloïa que, segons el reglament de la cambra autonòmica i la llei del Consell, "no hi ha una situació d'incompatibilitat absoluta" entre ser consellera en funcions i diputada.

Ara bé, va precisar que l'informe assenyalava també que es poden produir "situacions d'incompatibilitat de facto" en el moment en què comence a exercir les funcions de vicepresidenta segona de les Corts, que són "amplíssimes" i podrien obligar-la a abstindre's a l'hora d'adoptar determinades decisions.

"Per a acabar ja amb aquesta polèmica fictícia, en el moment en què es convoque a l'òrgan rector de les Corts jo dimitiré", va anunciar Bravo, qui va precisar que llavors les seues competències passarien a la Presidència de la Generalitat.

La consellera en funcions va sostindre així mateix que no havia dimitit abans "per responsabilitat" amb les competències de la seua cartera, que inclou les emergències, en un moment d'onades de calor i de temporada d'incendis.

També et pot interessar

stats