Bravo sobre la compatibilitat dels seus dos càrrecs: "Quan es convoque l'òrgan rector de la mesa, dimitiré"

La consellera de Justícia en funcions assegura que l’informe de l’Advocacia de la Generalitat determina que un membre del Consell en funcions pot ser també diputat

Gabriela Bravo, en declaracions als mitjans de comunicació, aquest divendres des del pati de les Corts
Gabriela Bravo, en declaracions als mitjans de comunicació, aquest divendres des del pati de les Corts / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 de juny 2023 - 13:01 Actualitzat: 30 de juny 2023 - 13:25

Ocupar un càrrec en el Consell i un com a diputat a les Corts és “totalment compatible”, segons conclou l’Advocacia de la Generalitat, per aquesta raó la consellera de Justícia i Administració Pública en funcions i la vicepresidència segona de la mesa de les Corts, Gabriela Bravo, es mantindrà en els dos càrrecs i no dimitirà fins que no es convoque l'òrgan rector de la mesa: “En el moment en què es convoque l'òrgan rector de la mesa, jo dimitiré”, sentenciava.

Així ho ha manifestat Bravo en una compareixença aquest divendres, una vegada l’Advocacia de la Generalitat li ha lliurat l’informe sol·licitat per a aclarir aquesta compatibilitat i després de les crítiques rebudes des del PP per mantindre’s com a consellera en funcions mentre és també vicepresidenta segona de la mesa de les Corts.

“No hi ha situació d’incompatibilitat absoluta entre ser consellera en funcions i diputada i, per tant, des de la normativa de les Corts no hi ha cap problema”, aclaria Bravo. L’encara consellera ha especificat que la llei del Consell té incompatibilitats, però l’únic càrrec que pot tindre és el de diputat i el mateix passa amb els membres del Consell, afegia Gabriela Bravo, que remarcava que “no hi ha cap norma ni en les Corts ni en el Consell” que establisca la incompatibilitat.  

Una incompatibilitat 'de facto' que l'obliga a abstindre's

No obstant això, Bravo ha admés que podria donar-se una situació d’incompatibilitat 'de facto', que l’hauria de portar a abstindre’s de determinades funcions o decisions, per això “en aquest moment seria recomanable adoptar una decisió, perquè en cas contrari hauria de buscar instruments per a l’abstenció”, aclaria la vicepresidenta segona de la mesa de les Corts.

Bravo ha aclarit que no ha dimitit ja per “responsabilitat” amb les competències que assumeix la Conselleria, atés que entre elles estan les d’Emergències, que l’obliguen a estar al capdavant de l’àrea en situacions com la de les onades de calor o els possibles incendis forestals. 

Puig qualifica el debat de "ridícul"

Per la seua banda, el president en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha titllat de "ridícul" el debat obert per la compatibilització de càrrecs de Gabriela Bravo, ja que és "una qüestió de dies" i a més el "raonable i exigible" en aquesta època és que hi haja algú "competent en incendis". En la mateixa línia que Bravo, el cap del Consell en funcions ha remarcat que "no hi ha incompatibilitat".

Va haver-hi càrrecs del PP que compatibilitzaven el Consell amb càrrecs en les Corts Ximo Puig - President en funcions de la Generalitat

Puig ha lamentat que aquesta qüestió "siga el centre del debat polític" quan, a més, "no és la primera vegada que es produeix", ja que en el passat també va haver-hi “càrrecs del PP que compatibilitzaven el Consell amb càrrecs en les Corts". En aquest sentit, ha justificat la continuïtat de Bravo, perquè és “conscient amb la responsabilitat” que té.

És una cosa inèdita, no entenc com èticament es pot sostindre i tinc dubtes sobre la legalitat d’aquest assumpte Carlos Mazón - Líder del PP i futur president de la Generalitat

El líder del PP i futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, criticava aquest dijous que Gabriela Bravo fora al mateix temps consellera de Justícia i vicepresidenta segona de la mesa de les Corts, càrrec que ocupa des de dilluns. "És una cosa inèdita, no entenc com èticament es pot sostindre i tinc dubtes sobre la legalitat d’aquest assumpte. Sembla que han decidit ocupar-ho, tot per a sorpresa de tots", va exposar Mazón.

També et pot interessar

stats