La presidenta de les Corts inicia amb el PP la ronda oficial de contactes per a la investidura

La ronda de consultes oficials seguirà aquest divendres, quan hi ha prevista una reunió amb la síndica del grup PSPV-PSOE, Rebeca Torró, i també amb el síndic de Compromís, Joan Baldoví

Llanos Massó inicia la ronda de contactes amb el candidat popular, Carlos Mazón
Llanos Massó inicia la ronda de contactes amb el candidat popular, Carlos Mazón / Twitter: @ppcv
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de juliol 2023 - 13:01 Actualitzat: 07 de juliol 2023 - 07:00

La presidenta de les Corts ha iniciat aquest dijous de vesprada amb el PP la ronda oficial de contactes per a la investidura. Ho ha fet a les 17:30 hores en una reunió amb Carlos Mazón, futur Cap del Consell. I la ronda de consultes oficials seguirà aquest divendres, quan hi ha prevista una reunió entre la presidenta de la mesa de les Corts i la síndica del grup PSPV-PSOE, Rebeca Torró, i també una trobada amb el síndic de Compromís, Joan Baldoví.

Dijous que ve. És la data que es planteja per a celebrar el ple d’investidura del nou president de la Generalitat, segons ha avançat aquest dijous el futur cap del Consell, Carlos Mazón. Tot i recordar que la competència per a decidir quan se celebra aquesta sessió correspon a Llanos Massó, presidenta de la mesa de les Corts, després de la reunió que el líder dels populars mantindrà amb ella aquest dijous de vesprada, i pel que la presidenta del Parlament valencià li ha traslladat, la sessió d’investidura serà dijous que ve.

El grup socialista, l'únic dels quatre que han aconseguit representació parlamentària que faltava per registrar el grup, ho ha fet aquest dijous de matí. Per tant, amb tots els grups formats, recau en Llanos Massó la decisió de determinar el dia del ple d’investidura. Mazón ha assenyalat que la data més probable és la del 13 de juliol. “Segons sembla, podria celebrar-se íntegrament aquest dia, però no soc jo qui ha d’especular”, manifestava Carlos Mazón en declaracions als mitjans de comunicació després d’un acte en la Diputació d’Alacant.

Amb aquest termini, el candidat popular per a la presidència de la Generalitat ha assegurat que, “per higiene, per incompatibilitat i per transparència i també per a no incórrer en cap causa d’incompatibilitat”, presentarà la dimissió com a president de la Diputació d’Alacant el dia 12. “No vull sotmetre-ho a cap informe jurídic de res. Per això, per respecte institucional, només passe el ple de la pròxima setmana, presentaré la dimissió”, ha aclarit. 

En acabar la reunió, Mazón ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per a informar que li ha traslladat formalment a la presidenta de les Corts la disposició a presentar la candidatura a la presidència de la Generalitat en el debat d’investidura, “tant per tindre els suports suficients com per la voluntat manifesta”. 

El candidat popular ha valorat la trobada com a “cordial, institucional i respectuosa amb l’Estatut”, on li ha comunicat a Llanos Massó que vol iniciar ja “el canvi que ha votat la Comunitat Valenciana de manera clara i nítida i que forma part de la il·lusió de molta gent”. Ara –diu– el grup popular queda a l’espera de la disponibilitat que la mesa decidisca. 

També et pot interessar

stats