Merino, disposada a ser la candidata de Ciutadans a la Generalitat, però contrària a avançar les eleccions

La síndica de Ciutadans critica les formes en l'eixida de Toni Cantó i no considera coherent atacar el PP amb la corrupció i els xiringuitos i després estar amb el PP en l'oficina de l'espanyol

16.09.2021 | LNM Entrevista Ruth Merino

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha dit en Les notícies del matí que està disposada a ser la candidata a la presidència de la Generalitat per Ciutadans, però que no és partidària d'avançar les eleccions autonòmiques, perquè això dificultaria donar-li la volta als resultats actuals de les enquestes.

Merino considera que seria "electoralista" avançar els comicis i afirma que a Ciutadans li beneficia que passe el major temps possible, perquè han de "treballar molt" per a convéncer la ciutadania de "la utilitat d'aquest partit liberal de centre que existeix a Europa i que ací no té aquesta transcendència".

Al seu parer, té molta utilitat ser un partit frontissa perquè poden evitar que el govern central o els autonòmics depenguen de partits extremistes. "La gent vol polítiques moderades amb menys càrrega ideològica i pensades en el dia a dia i crec que això és una cosa que pot fer Ciutadans, així com defensar les llibertats".

El curs polític ha arrancat a les Corts amb un grup mixt amb 5 exdiputats de Ciutadans. Malgrat aquest degoteig d'eixides, Merino ha ressaltat que "la força que tenim ara amb 13 no és menys que amb 18", ja que potser els diputats que se n'han anat "no estaven aportant el que Ciutadans necessitava".

"La força que tenim ara amb 13 diputats no és menys que amb 18"

Pel que fa a les eixides, la síndica de Ciutadans reconeix que "s'han comés errades i alguna decisió no ha sigut adequada".

Sobre l'eixida cap al PP de l'exportaveu i líder de la formació taronja a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, Merino ha dit que cadascu és lliure de prendre les seues decisions i que només li retrau "la forma, ja que teníem un equip amb gent jove il·lusionat i va fer mal, encara que ell tinguera les seues raons, que jo entenia, perquè no se sentia escoltat per la direcció del partit".

Així mateix, ha assenyalat "no és coherent atacar el PP amb la corrupció i els xiringuitos i després estar en el PP amb l'oficina de l'espanyol, que molts no hem entés".

"No és coherent atacar el PP amb la corrupció i els xiringuitos i després estar en el PP amb l'oficina de l'espanyol, que molts no hem entés"

Sobre el període de sessions d'ací a final d'any a les Corts, que estarà marcat pels pressupostos, la síndica de Ciutadans s'ha oferit a negociar les esmenes amb el Botànic, perquè "va ser una bona experiència". "Nosaltres no ens neguem a intentar millorar els pressupostos".

Aquest dijous estava prevista la reunió pressupostaria entre el conseller d'Hisenda i la vicepresidenta primera i consellera d'Igualtat, però no se celebrarà perquè Mónica Oltra l'ha anul·lada. El motiu seria que dues hores més tard es reuneix amb el vicepresident Héctor Illueca. Posar les dues cites el mateix dia no hauria agradat la vicepresidenta. Ruth Merino ha qualificat d'"enrabiada" l'actitud de la vicepresidenta del Consell.

També et pot interessar

stats