Els quatre diputats que han deixat Ciutadans es resisteixen a deixar la seua acta

Jesús Salmerón, Cristina Gabarda, José Antonio Martínez i Sunsi Sánchez passen al grup de no adscrits i continuaran cobrant com a diputats de les Corts

Els quatre exdiputats de Ciutadans han registrat a les Corts el seu pas al grup de no adscrits
Els quatre exdiputats de Ciutadans han registrat a les Corts el seu pas al grup de no adscrits / À Punt NTC

A les Corts s'ha consumat aquest dilluns l'escissió de Ciutadans. Els diputats Jesús Salmerón, Cristina Gabarda, José Antonio Martínez i Sunsi Sánchez han deixat la formació taronja i han formalitzat el seu pas al grup de no adscrits. Es resisteixen a deixar la seua acta, tot i la insistència de la direcció de formació taronja.

Els quatre diputats han deixat el grup parlamentari i han passat al grup de no adscrits i així ho han registrat a les Corts. No deixen l'acta, no deixen el parlament i continuaran cobrant com a diputats.

La direcció del grup insisteix a demanar que deixen l'acta de diputats que van aconseguir amb Ciutadans. No obstant això, ells no deixen l'acta ni el parlament valencià i continuaran cobrant com a diputats. A més, els quatre diputats rebels amenacen amb el possible anunci de noves desercions.

Ciutadans passa ara de tindre díhuit a catorze diputats, una fuga més posaria en una situació delicada el grup i també els pactes del Botànic perquè per a reformar algunes lleis fa falta majoria de dos terços, o siga 66 diputats, i Ciutadans i el Botànic no sumarien.

És el cas, per exemple, de la llei electoral. Es posaria en perill la proposta d'abaixar del cinc al tres per cent la barrera electoral i es dificultaria l'entrada de Ciutadans i, tal vegada, la d'Unides Podem en el parlament valencià en les futures eleccions autonòmiques si no superaren la barrera del cinc per cent.

També et pot interessar

stats