La negociació dels pressupostos 2022 genera noves tensions en el Consell

Oltra anul·la la reunió amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, sobre l'elaboració dels comptes públics

Oltra i Soler en les Corts, en una imatge d'arxiu
Oltra i Soler en les Corts, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La negociació pels pressupostos de la Generalitat per a 2022 comença amb tensions en el Botànic. La reunió entre el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, prevista per a aquest dijous, s’ha cancel·lat. 

L’anul·lació s’ha produït a instàncies del departament que lidera la vicepresidenta. Oltra ha suspés la reunió després de saber que el conseller d'Hisenda també s'havia citat, dues hores després, amb el vicepresident segon Héctor Illueca, recentment nomenat conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, segons han confirmat les mateixes fonts. 

Les dificultats de l’any passat en la negociació dels pressupostos entre Hisenda i la conselleria d’Oltra podrien reeditar-se. L’any passat, l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos també va començar amb polèmica. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat es va negar a presentar a les Corts els comptes del seu departament i va acusar el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, de modificar les seues partides i restar-li 21 milions d'euros. 

Aquesta decisió va provocar una greu crisi en el Botànic i un enfrontament amb el conseller d'Hisenda i amb Presidència. El desacord va provocar també el malestar en Unides Podem, socis del Consell.

Hores després la Conselleria d'Hisenda va presentar al registre de les Corts una "correcció d'errors" dels pressupostos de la vicepresidència i Conselleria d'Igualtat per a 2021. El gabinet que encapçala Vicent Soler explicava que aquestes errades s'havien motivat per "disfuncions" produïdes en l'enregistrament dels comptes que ha elaborat el departament de Mónica Oltra.

També et pot interessar

stats