Ayuso col·loca Toni Cantó al capdavant de l'Oficina de l'Espanyol

L'exsíndic de Ciutadans va participar activament en la campanya electoral madrilenya en favor del PP i de moment es desconeixia la seua nova responsabilitat

Isabel Díaz Ayuso i Toni Cantó
Isabel Díaz Ayuso i Toni Cantó / A. Martínez Vélez (Europa Press)
30 de juny 2021 - 13:00

L'exsíndic de Ciutadans, Toni Cantó, té nova responsabilitat. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l'ha situat al capdavant de l'Oficina de l'Espanyol, un nou departament dependent de la Conselleria de Cultura, Turisme i Esports. El Consell de Govern de la Comunitat de Madrid presidit per la dirigent madrilenya ha aprovat aquest dimecres la nova estructura.

"La llengua espanyola és un actiu cultural, social i econòmic que compartim amb quasi 600 milions de persones en tot el món i té un potencial extraordinari que la Comunitat de Madrid explotarà. L'objectiu és fer de Madrid la capital de l'espanyol a Europa. Aconseguir-ho tindria grans beneficis, no sols en l'àmbit cultural i acadèmic, també en el turístic, econòmic i empresarial", han destacat fonts de l'executiu madrileny.

L'Oficina de l'Espanyol té entre les seues finalitats "la promoció de la Comunitat de Madrid com a capital europea de l'espanyol, interlocució amb institucions per a impulsar les oportunitats econòmiques de l'espanyol i la col·laboració activa amb entitats dins de l'àmbit de la Comunitat de Madrid que treballen per l'impuls de l'espanyol". També naix amb la intenció de cercar sinergies amb entitats culturals internacionals per a realitzar accions de posada en valor de l'espanyol, i es gestionaran informes i trobades que fomenten el debat entorn de la potencialitat de l'espanyol, perquè la Comunitat de Madrid siga punt de trobada d'experts i líders d'opinió.

Cantó va ser síndic de Ciutadans a les Corts i coordinador autonòmic a la Comunitat Valenciana fins que va renunciar el passat 17 de març. Al renunciar es va incorporar activament a la campanya electoral en favor d'Ayuso, però finalment no va poder formar part de la candidatura popular perquè no s'havia empadronat en temps i forma, tal com marca la llei autonòmica 11/1986.

Malgrat això, l'exdiputat de Ciutadans es va posar a treballar per a la candidatura del PP i va acudir a nombrosos actes de la campanya electoral, on es podia veure la bona sintonia entre Ayuso i Cantó. "Passe el que passe sempre seràs un dels nostres", va arribar a traslladar-li Ayuso.

També et pot interessar