La justícia anul·la la candidatura de Toni Cantó a l’Assemblea de Madrid

La decisió és ferma i només es pot recórrer davant del Tribunal Constitucional, com farà el Partit Popular. En les seues primeres declaracions, l’exsíndic de Ciutadans a les Corts, s'ha mostrat sorprés, tranquil i respectuós amb la justícia.

Isabel Díaz Ayuso i Toni Cantó
Isabel Díaz Ayuso i Toni Cantó / A.Martínez Vélez (Europa Press)

Toni Cantó, exsíndic de Ciutadans a les Corts i coordinador autonòmic a la Comunitat Valenciana fins a la seua renúncia el passat 17 de març, no podrà formar part de la candidatura d’Isabel Díaz Ayuso a l’Assemblea de Madrid.

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha acceptat el recurs del PSOE-M i ni Cantó ni l’exalcalde de Toledo, Agustín Conde, podran optar a obtindre un escó en les eleccions autonòmiques del 4 de maig. Aquesta sentència, que determina que tots dos són “inelegibles” per no haver-s'hi empadronat en temps i forma, és ferma. Tot i això, es pot recórrer davant del Tribunal Constitucional i així ho farà el Partit Popular.

La sentència recull que encara que Cantó és un ciutadà de la Comunitat de Madrid administrativament, no és elegible a les eleccions al parlament autonòmic d'acord amb la llei autonòmica 11/1986, que estableix que per a ser candidat un ciutadà madrileny també ha de ser elector.

Així doncs, la justícia ha donat la raó als socialistes, que argumentaven que ambdós s’hi havien d’haver empadronat abans de l’1 de gener d’enguany, d’acord amb la legislació vigent. La Junta Electoral Provincial ha admés que va comprovar aquesta informació directament amb el DNI, sense investigar la data en què s'hi van empadronar. 

Toni Cantó sonava com a possible portaveu dels populars a l'Assemblea de Madrid o podria haver recalat al Senat, segons informava El Independiente. Si finalment el Tribunal Constitucional desestima el recurs presentat pel PP, ni podrà ser diputat al parlament autonòmic ni senador, ja que la legislació electoral de la Comunitat de Madrid exigeix que els membres de la cambra alta hagen sigut elegits a les urnes.

Sorprés, tranquil i amb respecte cap a la justícia

En les seues primeres declaracions, l’exsíndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, s'ha mostrat sorprés per la decisió de la justícia. Ha lamentant què "portant més de mitja vida a Madrid, no puc estar en una llista" per aquesta Comunitat. "Sánchez o Iglesias podran intentar traure'm de la llista, però no impediran que continue fent campanya", ha manifestat.

En declaracions al programa Liarla Pardo de la Sexta, Cantó ha dit que "la campanya segueix igual" que abans d’aquesta sentència que ha ordenat la seua expulsió i la d'Agustín Conde de la llista d'Ayuso per a les eleccions del 4M.

El polític valencià també ha assegurat que continuarà "fent mítings i campanyes perquè la Comunitat de Madrid continue presidida per una grandíssima presidenta i no pel pitjor governant del món, que és Sánchez acompanyat del senyor Iglesias. Així que normalitat i tranquil·litat absoluta i a continuar fent campanya", ha afegit. 

També et pot interessar

stats