La candidatura de Toni Cantó a l'Assemblea de Madrid, en mans de la justícia

L'exsíndic de Ciutadans podria ser el nou portaveu popular al parlament autonòmic o acabar al Senat.

Toni Cantó eixint de les Corts aquest dimarts
Toni Cantó eixint de les Corts en el seu últim dia com a diputat

El PSOE-M ha denunciat aquest divendres davant el jutjat contenciós administratiu de Madrid que tant l'exsíndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, com l'exalcalde de Toledo, Agustín Conde, van renovar els seus DNI dies abans de la data límit per a presentar les candidatures a les eleccions autonòmiques madrilenyes del 4 de maig.

Els socialistes argumenten que l'adreça del document nacional d'identitat no és suficient per a acreditar les dades del padró. La Junta Electoral Provincial ha admés que va comprovar aquesta informació directament amb el DNI, sense investigar la data en què es van empadronar. Així doncs, segons el recurs del PSOE al qual ha tingut accés ElDiario.es, tant Cantó com Conde serien inelegibles.

Pel que fa a l'excoordinador autonòmic de Ciutadans, posen l'accent en el fet que Cantó va renunciar al seu escó a les Corts el 17 de març i que era resident de la Comunitat Valenciana com a mínim fins a aquesta data. L'equip jurídic dels socialistes sosté que d'acord amb la LOREG, el cens electoral es tanca "el dia u dels dos mesos anteriors al mes de la convocatòria electoral" i que qualsevol canvi de residència posterior "no tindria validesa per a concórrer com a candidat a les eleccions actuals".

La justícia s'haurà de pronunciar la setmana que ve sobre el recurs presentat pel PSOE-M, que demana l'exclusió de Cantó i Conde i sol·licita urgentment el certificat d'empadronament de tots dos.

Portaveu a l'Assemblea de Madrid o senador

La decisió del jutjat serà clau per al futur de Toni Cantó, que podria ser el portaveu dels populars a l'Assemblea de Madrid o ser enviat al Senat, segons informa El Independiente. La direcció estatal del PP i l'equip d'Ayuso negocien a hores d'ara la primera opció. Si finalment l'encaix de Cantó al parlament autonòmic no és el que Génova desitja, aquest podria acabar al Senat, on seria coportaveu.

També et pot interessar

stats