El PSOE denuncia davant la Junta Electoral la candidatura del PP per incloure Toni Cantó, empadronat fora de temps

Fonts socialistes sostenen que Toni Cantó no compleix amb els requisits establits

El candidat del PSOE a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo
El candidat del PSOE a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo / PSOE-M

El PSOE-M ha registrat aquest divendres una denúncia davant la Junta Electoral Provincial de Madrid en què impugna la candidatura del PP a les eleccions madrilenyes del 4 de maig que inclouen Toni Cantó com a número 5 de la llista encapçalada per Isabel Díaz Ayuso, quan es va empadronar fora de temps per a poder participar en els comicis.

Per al PSOE, la condició d'empadronament en un municipi de la Comunitat de Madrid, que atorga el veïnatge madrileny i, per tant, la condició d'elector i elegible "no s'hauria produït, no sols abans de l'1 de gener del 2021, sinó una vegada convocades les eleccions després de l'11 de març del 2020".

"Cantó posseïa la condició política de valencià, i exercia els drets polítics d'aquesta condició, com a representant dels valencians, derivada del seu veïnatge administratiu en aquella comunitat, segons l'article 3 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana (EACV). Fins al 17 de març de 2021 Cantó era veí i resident de la Comunitat Valenciana, i com a tal, elector i elegible en aquesta, fins a tal punt que era representat públic dels electors valencians en les Corts", han explicat.

A més, els socialistes el consideren inelegible, ja que en el que disposa l'article 67 de la Constitució Espanyola es declara expressament que "ningú podrà ser membre de les dues cambres simultàniament, ni acumular l'acta d'una assemblea de comunitat autònoma amb la de diputat al Congrés".

En conseqüència, consideren que Cantó "no podria reunir la condició d'elegible per a les eleccions del 4 de maig perquè no pot ser elector en aquests comicis per no ser veí de la Comunitat de Madrid l'1 de gener de 2021", ja que "el seu empadronament, residència habitual i treball fins a almenys el 17 de març i, per tant, el seu caràcter d'elector i elegible, corresponia a la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats