Toni Cantó anirà de número 5 en la llista d'Ayuso

L'exsíndic de Ciutadans anirà per davant de bona part dels actuals consellers madrilenys.

Toni Cantó en una imatge d'arxiu
Toni Cantó, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

L'exsíndic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, anirà finalment de número 5 en la llista del PP a l'Assemblea de Madrid. La presidenta madrilenya i candidata a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha situat com a número 2 en la llista electoral per el 4M el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, i després la secretària general del PP de Madrid, Ana Camíns, el conseller de Justícia, Enrique López, i l'exportaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó.

Així, segons han traslladat fonts del Partit Popular, han canviat els plans inicials de la presidenta madrilenya, que advocava per portar als llocs del 2 al 8 tots els seus consellers del govern regional. Ara Cantó se situa per davant de bona part de l'equip de govern d'Ayuso.

El president del PP Pablo Casado ha felicitat Cantó a través de les xarxes socials assenyalant que és un "orgull" comptar amb un polític "valent i brillant". A aquesta piulada, Cantó ha respost que cal sumar forces per a una Comunitat de Madrid "pròspera i lliure" i que per a això calen líders "valents i generosos" com Casado i Ayuso.

Després de Cantó, fitxatge que dimecres va anunciar la direcció nacional del PP, se situen la resta de consellers i conselleres madrilenys: David Pérez (Habitatge), Enrique Ossorio (Educació), Eugenia Carballedo (Presidència), Javier Fernández-Lasquetty (Hisenda) i Paloma Martín (Medi Ambient).

En la posició número 11 anirà el portaveu del PP a l'Assemblea i director de campanya d'Ayuso, Alfonso Serrano, seguit dels diputats Carlos Izquierdo, Paloma Adrados i Jorge Rodrigo; tots, amb important pes dins del Grup Parlamentari Popular durant la passada legislatura.

Alícia Sánchez Camacho, que es va incorporar a l'Assemblea en les eleccions de 2019, ocuparà el número 15 i l'assessora d'Habitatge de l'Ajuntament de Madrid i exdiputada nacional Marimar Blanco, el 16. La germana de Miguel Ángel Blanco fou cap de llista del PP per Àlaba en les generals de novembre de 2019, però es va quedar sense escó. En aquells comicis, el PP només va aconseguir escó per Biscaia amb Bea Fanjul. Ara Casado li ha buscat ubicació a Madrid.

La segueixen els parlamentaris Daniel Portero, Pedro Múñoz Abrines i Diego Sanjuanbenito. En la posició 20, està l'actual vicesecretària de Comunicació del PP, Almudena Negro.

També et pot interessar

stats