Mercedes González pren possessió com a directora de la Guàrdia Civil

Substituirà la responsable anterior, María Gámez, després de dimitir quan el seu marit va ser citat en una peça del cas ERO

Mercedes González en l'acte del seu comiat com a delegada del govern espanyol a Madrid
Mercedes González, en l'acte del comiat com a delegada del govern espanyol a Madrid / Twitter: @MercedesDS21

Mercedes González pren possessió aquest dimarts com a directora general de la Guàrdia Civil, després de la dimissió de María Gámez a causa de la citació judicial del seu marit en una peça del cas ERO.

González, exdelegada del govern espanyol a Madrid, assumirà el càrrec en un acte oficial presidit pels ministres de l'Interior i de Defensa, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, que tindrà lloc al Pati d'Armes de la Direcció General de la Guàrdia Civil a Madrid. El nomenament va ser publicat dimecres passat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) després d'aprovar-lo el Consell de Ministres.

El relleu al capdavant de la Guàrdia Civil arriba després d'anunciar Gámez el 22 de març que havia presentat la renúncia al ministre de l'Interior al·legant que han citat el seu marit en un procediment judicial. La imputació del marit, Juan Carlos Martínez, l'ha feta un jutjat de Sevilla en una de les peces del cas ERO, la peça referida a l'empresa Santana.

En una declaració pública acompanyada de la cúpula de la Guàrdia Civil, Gámez va justificar la renúncia al càrrec "després d'haver tingut coneixement" que el seu marit "ha sigut citat en el marc d'un procediment judicial".

La dimissió de María Gámez va coincidir, a més, amb les investigacions judicials per les presumptes irregularitats en obres en tretze comandàncies del cos policial i amb el cas Mediador, que afecten dos generals retirats, Pedro Vázquez Jarava i Francisco Espinosa Navas, aquest últim a la presó per les comissions en què també està imputat l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, àlies Tito Berni.

Per la seua banda, Mercedes González, va dir que assumia com un privilegi i un honor ser la nova directora general de la Guàrdia Civil, un cos policial que va definir com "l'Estat dins de l'Estat". Aquest diumenge, González ja va acudir a la capella ardent instal·lada en honor de l'agent de la Guàrdia Civil de Trànsit Dámaso Guillén, mort a Astúries després d'atropellar-lo un vehicle que havia sigut robat.

També et pot interessar

stats