El PSOE condemna el cas Mediador que implica un exdiputat socialista per Las Palmas

La portaveu socialista, Pilar Alegría demana “la mateixa contundència” davant possibles casos de corrupció del PP

L'Audiència Provincial de Tenerife ha deixat l'exdiputat socialista Fuentes Curbelo en llibertat amb càrrecs després de declarar pel cas Mediador
L'Audiència Provincial de Tenerife ha deixat l'exdiputat socialista Fuentes Curbelo en llibertat amb càrrecs després de declarar pel cas Mediador / Ramón de la Rocha (Efe)

La portaveu del PSOE i ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha mostrat la seua condemna pel cas Mediador, en el qual ha sigut detingut l'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, després de ser expulsat del partit. Al mateix temps ha aprofitat per a desvincular aquest assumpte de la tasca desplegada pel president canari i líder PSOE a les illes, Ángel Víctor Torres.

El ja exdiputat per Las Palmas de Gran Canaria va ser detingut en el marc d'aquest cas, que investiga un possible frau en la gestió de subvencions vinculades a productes d'alimentació i en el qual, segons els investigadors, es contractaven serveis de treballadores sexuals per a tancar negocis.

Taishet Fuentes, nebot de Fuentes Curbelo i antic alt càrrec autonòmic pel PSOE, i Francisco Espinosa, general de la Guàrdia Civil, únic investigat en presó provisional, són els altres dos pilars de la suposada organització criminal a la qual la jutgessa atribueix també els delictes de tràfic d'influències i blanqueig de capitals.

En una roda de premsa celebrada a Ferraz, Alegría ha dit que en conéixer la implicació de l'exdiputat socialista en el cas Mediador, el passat 15 de febrer, va ser expulsat del partit i li van exigir que entregara l'acta.

D'altra banda, ha comentat que “no li consta" que l'exdiputat socialista detingut acudira a un sopar amb altres companys del grup parlamentari organitzat per l'intermediari de la trama, considerat el nexe entre l'àmbit empresarial i el polític, Marcos Antonio Navarro Tacoronte, personatge clau que dona nom al cas.

Alegría demana al PP que hi actue “amb la mateixa contundència”

Tot seguit, ha demanat a Alberto Núñez Feijóo que actue "amb la mateixa contundència" en els possibles casos de corrupció que esguiten el PP.

En relació amb la visita del líder popular al president del Consell eivissenc, Vicent Marí, la portaveu socialista ha recordat la seua “imputació” per l'adjudicació irregular d'un contracte per a la promoció de l'illa el 2020 i ha afirmat que aquesta visita seria una "magnífica oportunitat perquè exercisca transparència" en aquest cas.

Des del PSOE han explicat que continuaran actuant en aquesta línia si es coneixen més detalls de la investigació judicial que implique altres socialistes amb el cas Mediador i han rebutjat la possibilitat de fer una investigació des del mateix partit.

A més, reconeixen que aquest cas pot deslluir la campanya de l'encara ministra de Sanitat, Carolina Darias, que és candidata del PSOE a l’alcaldia de Las Palmas de Gran Canaria, però esperen que no tinga repercussió electoral en els comicis municipals i autonòmics de maig.

També et pot interessar

stats