Puig s'enorgulleix de la gestió davant del PP, que li retrau els seus múltiples silencis

El Partit Popular carrega contra els "silencis" del president pel cas de corrupció Assut, l'incendi del tren de Begís i la llei del "només sí és sí", que ha reduït les penes a 500 agressors sexuals

Sessió de control al president a les Corts aquest dimecres
Sessió de control al president a les Corts aquest dimecres / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defés la seua gestió, avalada pels indicadors econòmics i socials, mentre que la síndica del PP, María José Catalá, ha denunciat el silenci “tan mans i dolorós” que manté Puig davant assumptes com el cas Oltra, el tren de Begís, el cas Assut o les conseqüències de la llei del “només sí és sí”.

Durant la sessió de control al president a les Corts, Puig ha assegurat que malgrat les dificultats i de “la falta de cooperació” que moltes vegades mostra el PP, la Comunitat Valenciana està en millors condicions que en 2015, i “amb ganes” d'afrontar el futur.

Ha destacat que els afiliats a la Seguretat Social han passat d'1,6 milions el juny de 2015 a 2,04 milions el gener de 2023; la taxa d'atur ha baixat del 23% al 13,5%, i els treballadors amb contracte han augmentat un 41%.

Les exportacions han crescut un 61%,1 entre 2014 i 2022 (de 22.559 milions a 33.372 milions) i la inversió estrangera ho ha fet un 120% (de 2.347 milions a 5.159), sense comptar amb la inversió prevista per Volkswagen.

A més, ha ressaltat que els destinataris de la Renda Valenciana d'Inclusió i l'Ingrés Mínim Vital han passat de 42.177 a 266.351, i els beneficiaris de la dependència han crescut de 41.000 a 135.154.

“Aquesta és la realitat de la Comunitat Valenciana”, segons Puig, que ha considerat que al PP “li fa mal en l'ànima la veritat”. Segons ha manifestat, el que no mereixen els valencians és “tornar al temps de corrupció, mala gestió i abandonament en el pitjor moment” que representa el llegat del PP.

Catalá ha retret al president que s'atrevisca a parlar de corrupció “sense esmentar el cas Assut”, i li ha preguntat si pot eixir a dir que el PSPV no s'ha finançat irregularment, que de les dessalinitzadores no han eixit percentatges per al seu partit o que no hi ha hagut corrupció en les campanyes electorals del PSPV.

L'ombra de Pepe Catalunya, extresorer del PSPV imputat en el cas Assut, arriba a totes les administracions que gestionen els socialistes María José Catalá - Síndica del PP

Ha afirmat Catalá que “l'ombra de Pepe Catalunya, extresorer del PSPV imputat en el cas Assut, arriba a totes les administracions que gestionen els socialistes”, i ha preguntat si estan comprant el seu silenci i el del seu entorn.

Sobre aquest cas, ha revelat que “l'Ajuntament de València ha contractat 31 vegades tres empreses del gendre de Pepe Catalunya per valor de 308.000 euros des de delegacions socialistes, sumats a 128.000 euros adjudicats des de Presidència i conselleries socialistes”.

També ha criticat la gestió de l'incident del tren que es va veure acorralat per les flames a Begís, i ha preguntat si la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, es planteja dimitir per aquesta qüestió.

A més, ha preguntat per què “un govern que es diu feminista està tardant tant” a exigir que es canvie la llei del “només sí que sí”, que ha reduït les penes a més de 500 agressors sexuals, 55 d'ells en la Comunitat Valenciana.

Ciutadans demana acords i trencar amb Compromís i Unides Podem

La síndica de Ciutadans, Mamen Peris, ha reclamat a Puig que s'allunye dels seus socis (Compromís i Unides Podem), els lleve les competències d'educació i habitatge i aposte per arribar a pactes autonòmics sense “polítiques tendencioses”.

En el seu torn, la síndica de Vox, Ana Vega, ha saludat al president amb una referència a les anotacions de Pepe Catalunya en la seua llibreta dient: “Bon dia, senyor X. Puig”, al que Puig ha respost: “Moltes gràcies, senyora A. V.”.

A l'inici de la sessió, tant Puig com Catalá han recordat la presidenta del CSIF, Alicia Torres, dona del vicepresident de les Corts, Jorge Bellver.

També et pot interessar

stats